Εκτός εκλογών η Ρεπούση: Το σχέδιο απέτυχε. Δεν θέλω να γίνω επαγγελματίας της πολιτικής

Στιγμιότυπο από την έναρξη του 3ου Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την έναρξη του 3ου Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ποιος ο λόγος που η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση αποφάσισε να μην είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές

Την απόφαση της να μην θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές, γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τετάρτη (07/01), η Μαρία Ραπούση.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κάνει λόγο για "σχέδιο που απέτυχε", αναφερόμενη στην προσπάθεια της για συμφωνία των κομμάτων της αριστεράς, τονίζοντας ότι ούτως ή άλλως δεν θέλει να γίνει επαγγελματίας της πολιτικής.

Αναλυτικά η δήλωση

"Προσπάθησα αυτά τα 2,5 χρόνια που με την ψήφο σας είμαι βουλευτής να είμαι κοντά στους πολίτες και να ανταποκριθώ στο έργο που μου εμπιστευτήκατε. Λειτούργησα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τον ορθό λόγο, οι παρεμβάσεις μου στηρίζονταν πάντα σε επιχειρήματα και ήθελα οι δημόσιες εμφανίσεις μου να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του πολιτικού διαλόγου που χρειάζεται ο τόπος.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσω έναν απολογισμό του βουλευτικού μου έργου.

Γνωρίζετε ενδεχομένως ότι τους τελευταίους μήνες πρότεινα και υποστήριξα με συνέπεια ένα πολιτικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση μέσω της προγραμματικής συμφωνίας πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας. Η σύγκλιση αυτή θα μπορούσε να απεικονιστεί σε ένα ευρύ προοδευτικό ψηφοδέλτιο με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, της πολιτικής οικολογίας καθώς και προοδευτικών κινήσεων που αυτοπροσδιορίζονται ενάντια στην πολιτική της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Το σχέδιο αυτό απέτυχε. Η αριστερά δεν κατάφερε για άλλη μια φορά να υπερβεί τον κατακερματισμό της και να επιχειρήσει συγκλίσεις που υπερβαίνουν τις εσωκομματικές της ισορροπίες για το καλό του τόπου.

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Έτσι κι αλλιώς δεν ήμουν και δεν θέλω να γίνω επαγγελματίας της πολιτικής. Θα παραμείνω ενεργή πολίτης και θα παρακολουθώ από μια σχετική απόσταση τα τρέχοντα πολιτικά πράγματα που είναι εξαιρετικά κρίσιμα και απαιτούν υπευθυνότητα και συναινέσεις".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015
SHARE:

24Media Network