Επίθεση Λαφαζάνη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Κοντά στα ψηφοδέλτια ο Γλέζος

Επίθεση Λαφαζάνη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Κοντά στα ψηφοδέλτια ο Γλέζος
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Βολές Λαφαζάνη κατά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ανταποκριτές ξένου Τύπου. Κοντά σε Γλέζο η Λαϊκή Ενότητα. Επαφές και με την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα

Επίθεση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ανταποκριτές ξένου Τύπου. Όπως ανέφερε οι διαφορές μεταξύ τους είναι επουσιώδης και η μόνη διαφορά είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός: Μειμαράκης ή Τσίπρας.

Ξεκαθάρισε πως η Λαϊκή Ενότητα θα καταργήσει τα μνημόνια και ειδικότερα το τρίτο, θα δώσει τέλος στη λιτότητα και θα στηρίξει μισθούς και συντάξεις, ενώ θα επαναφέρει τις εργασιακές σχέσεις.

Παράλληλα θα σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Σχετικά με το θέμα της ευρωζώνης ο κ. Λαφαζάνης διευκρίνισε πως δεν θα προκηρυχθεί δημοψήφισμα για έξοδο από αυτή, καθώς αυτή είναι η επιλογή του κόμματος. “Αν εγκρίνει το πρόγραμμά μας ο λαός θα εγκρίνει και αυτό το θεμελιώδες σημείο που το θεωρούμε εργαλείο”.

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ τόνισε πως η Λαϊκή Ενότητα θα είναι μια ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στο μνημονιακό τόξο, ενώ εκτίμησε πως γίνεται προσπάθεια προκειμένου τα ποσοστά του κόμματος να μην ανέβουν πολύ ψηλά.

Κοντά σε Γλέζο και Σακοράφα η Λαϊκή Ενότητα

Πολύ καλά πηγαίνουν οι συζητήσεις με τον Μανώλη Γλέζο, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, ευελπιστώντας πως το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς σύντομα θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Επαφή υπάρχει και με την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.

Μέχρι την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν ιδρυτικές περιφερειακές συνελεύσεις σε πάνω από 50 πόλεις ανά την Ελλάδα και από εκεί αναμένεται να αναδειχθούν και τα ονόματα που θα καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια.

Το Σάββατο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα συμμετέχει στην πορεία των εργαζομένων στην ΔΕΘ, ενώ την Τρίτη από τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει την εναλλακτική οικονομική πρόταση της Λαϊκής Ενότητας.

Το Σαββατοκύριακο το κόμμα εξέλεξε το Πολιτικό του Συμβούλιο που αποτελείται από 41 μέλη και το Συντονιστικό του Όργανο από 13 στελέχη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα