Η Αθήνα τρώει τους καλλιτέχνες της – Ποιοι προηγήθηκαν του Αντώνη Καφετζόπουλου και ποιοι έπονται

Η Αθήνα τρώει τους καλλιτέχνες της – Ποιοι προηγήθηκαν του Αντώνη Καφετζόπουλου και ποιοι έπονται

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος της τέχνης που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την πολιτική του καριέρα από το Δήμο Αθηναίων. Ποιοι είχαν προηγηθεί

Η παραίτηση του ηθοποιού Αντώνη Καφετζόπουλου τόσο από τη θέση του αντιδημάρχου όσο και από αυτή του δημοτικού συμβούλου Αθηναίων προκάλεσε πολλές συζητήσεις τόσο εντός όσο και εκτός δήμου. Στους λόγους της παραίτησής του έχει αναφερθεί  εκτενώς η  aftodioikisi.gr.

Ωστόσο, ο Αντώνης Καφετζόπουλος δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος της τέχνης που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την πολιτική του καριέρα από το Δήμο Αθηναίων αλλά, τελικώς, προτίμησε να επανέλθει στα γνωστά του λημέρια της τέχνης και να αφήσει κατά μέρος την πολιτική.

Είχαν προηγηθεί:

-Ο συγγραφέας  Βασίλης Βασιλικός,  ο οποίος στις 8 Οκτωβρίου του 2015 δήλωνε ότι αποχωρεί από το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας στο οποίο είχε εκλεγεί το Μάιο του 2104 με την παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, λόγω της έλλειψης αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στο δήμο σε νευραλγικούς τομείς της πρωτεύουσας, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου οι παρατάξεις, την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τα δημοτικά διαμερίσματα, με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να ασχολείται ακόμη και με ήσσονος σημασίας θέματα κ.ά.

-Η, επίσης, συγγραφέας  Ρέα Γαλανάκη η οποία είχε εκλεγεί με την παράταξη του δημάρχου Γιώργο Καμίνη στις εκλογές του 2010 αλλά σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως δημοτικού συμβούλου αλλά και ως προέδρου του δημοτικού ραδιοφώνου «Αθήνα 984», σ τις 28 Νοεμβρίου 2011, προτίμησε να υποβάλει την παραίτησή της και από τις δύο θέσεις. για «σοβαρούς επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους».

Φαίνεται, δε, πως το κακό θα… τεταρτώσει καθώς, όπως έγραψε η  aftodioikisi.gr, τον Αντώνη Καφετζόπουλο, είναι πιθανόν να ακολουθήσει στην έξοδο από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας  η συγγραφέας  Μάρω Δούκα,  η οποία εξελέγη στις εκλογές του 2014 με την «Ανοιχτή Πόλη».

Διαβάστε ακόμα στην  aftodioikisi.gr:

Ράνια Αντωνοπούλου: Όλες οι λεπτομέρειες του Voucher για 15.000 ανέργους νέους ηλικίας 18-24 ετών – Τα προγράμματα που ακολουθούν

Ενοχλήθηκε από την aftodioikisi.gr ή από τον Μητσοτάκη;

SHARE:

24Media Network