Η ΔΕΗ στο επίκεντρο της πρώτης ημέρας του νέου πρωθυπουργού

Η ΔΕΗ στο επίκεντρο της πρώτης ημέρας του νέου πρωθυπουργού
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Το απόγευμα της Τρίτης ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό για τη διάσωση της ΔΕΗ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση γνωριμίας σήμερα στις 17.30  με τον επικεφαλής του SSM κ. Andrea Enria, που βρίσκεται στη χώρα μας.

Στις 18:00 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, και στις 18:30 θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό για τη διάσωση της ΔΕΗ.

Αύριο το υπουργικό θα συνεδριάσει στις 11 στη Βουλή σε πλήρη σύνθεση. Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ. Θα είναι η τελευταία φορά που θα συνεδριάσει το υπουργικό με τους υφυπουργούς στη Βουλή και  η τελευταία φορά που θα μεταδοθεί ζωντανά: Όπως εξηγούσαν κυβερνητικές πηγές το υπουργικό θα συνεδριάζει πλέον στο Μαξίμου για να γίνεται σαφής ο διαχωρισμός εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. 

Μετά την ομιλία Μητσοτάκη και αφού κλείσουν οι κάμερες θα γίνει παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης  Θα δοθεί από ένας φάκελος σε κάθε υπουργό με τις βασικές στοχεύσεις. 

Στις 20 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές και θα ολοκληρωθούν στις 22 Ιουλίου με την ψήφο εμπιστοσύνης.  Άμεσα θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο που θα αφορά τη δομή της κυβέρνησης, ποινικό κώδικα, άσυλο και ρυθμίσεις για τη διασφάλιση κυβερνησιμότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί επίσης άμεσα με στόχο να έχει ψηφιστεί μέχρι 10 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ στην εστίαση και φόρο επιχειρήσεων.

Γραμματέας της κυβέρνησης θα είναι ο Στέλιος Κουτνατζής, καθηγητής στο Δημοκρίτειο, ο οποίος την περίοδο 2012-2015 ήταν στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, Γιώργου Μαυραγάνη.

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις μέσω της Live blogging πλατφόρμας του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα