news 24/7

ΔΕΗ

Νέα και πληροφορίες για τη ΔΕΗ και τους λογαριασμούς.

ΔΕΗ

Κοινή εταιρεία της ΔΕΗ με τη Γερμανική RWE για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε εντατικές διαπραγματεύσεις για από κοινού ανάπτυξη φωτοβολταϊκών επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία. Στόχος είναι να έχει λειτουργήσει το κοινό σχήμα μέχρι το καλοκαίρι.

Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος

Νέες επιχειρηματικές μάχες στην ενέργεια, αλλά και δύσκολους γρίφους, φέρνει το 2021

Οι μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους, ενώ και ξένοι παίκτες βλέπουν προσεκτικά την ελληνική ενεργειακή αγορά τη στιγμή που ανοίγουν νέα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΔΕΗ

"Πανηγυρική" πρώτη αξιολόγηση της ΔΕΗ από την Fitch με θετικές αναφορές στο business plan

Η "στρατηγική επανατοποθέτηση" της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον οίκο που συμπεριέλαβε για πρώτη φορά την ελληνική επιχείρηση στις αξιολογήσεις του, βελτίωσε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Φωτοβολταϊκά

Αιτήσεις για τα πρώτα πλωτά φωτοβολταϊκά της χώρας κατέθεσε η ΔΕΗ

Η επιχείρηση, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, προωθεί νέες "πράσινες" επενδύσεις 650 Μεγαβάτ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πρόκειται σύντομα να δραστηριοποιηθεί και σε παράκτια αιολικά.

Πάτρα: Χριστούγεννα χωρίς ρεύμα για μία μητέρα με τον 8χρονο γιο της

Πάτρα: Χριστούγεννα χωρίς ρεύμα για μία μητέρα με τον 8χρονο γιο της

Την ώρα που όλος ο κόσμος καλείται να μείνει στο σπίτι, κάποιοι δεν έχουν τα βασικά. Μονογονεϊκή οικογένεια στην Πάτρα μένει χωρίς ρεύμα κατά τη διάρκεια καραντίνας και ενόψει των Χριστουγέννων.

Το νέο σήμα της ΔΕΗ

ΔΕΗ: Διαγωνισμός για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Σε εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, η ΔΕΗ εκκίνησε τη διαδικασία για την πώληση του 49% της θυγατρικής της εταιρείας ΔΕΔΔΗΕ που έχει τη διαχείριση του πολύτιμου δικτύου διανομής ρεύματος.

ΔΕΗ

Η μείωση στις τιμές των καυσίμων έδωσε "ανάσα" κερδοφορίας στη ΔΕΗ

Θετικά οικονομικά αποτελέσματα ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ για το 9μηνο του 2020, εμφανίζοντας κερδοφορία για τέταρτο συνεχές τρίμηνο. Η ευνοϊκή συγκυρία των χαμηλών τιμών στην ενέργεια επέδρασε καταλυτικά.

Το νέο σήμα της ΔΕΗ

Εβδομάδα ΔΕΗ: Αποτελέσματα, Ιnvestor Day, αλλά και πρεμιέρα πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ

Μια σειρά σημαντικών θεμάτων που σχετίζονται με τη ΔΕΗ έχει το οικονομικό ημερολόγιο αυτής της εβδομάδας, τη στιγμή που η επιχείρηση αντλεί τα πρώτα 150 εκατ. ευρώ από τιτλοποίηση παλιών οφειλών.

 Κέντρο Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ

Eurostat: Εκτινάχθηκαν οι τιμές λιανικής ρεύματος στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2020

Η χώρα μας ανέβηκε επτά θέσεις στην Ευρωπαϊκή κατάταξη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση στις τιμές του ρεύματος ήταν αποτέλεσμα της αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ΔΕΗ που έγινε τον Αύγουστο του 2019.

Υπάλληλος της ΔΕΗ

Συγκλονίζει περιστατικό στη Ροδόπη: "Κόψε το ρεύμα σε μία ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου"

Συγκλονιστικό περιστατικό σε οικισμό της Ροδόπης, όταν πήγαν να κόψουν το ρεύμα σε σπίτι και ο πατέρας ζήτησε να πάνε μία ώρα μετά, καθώς το παιδί του έκανε μάθημα.

Πυλώνες ηψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Ηλεκτρονικό "εργαλείο" για σύγκριση των τιμολογίων ρεύματος από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, που ανεβαίνει στο διαδίκτυο με τη "σφραγίδα" της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής, θα διευκολύνει τους καταναλωτές να συγκρίνουν τα τιμολόγια που προσφέρουν η ΔΕΗ και οι ιδιώτες πάροχοι ρεύματος.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Τρεις παρατηρήσεις της Κομισιόν για τις εκκρεμότητες στα ενεργειακά

Παρά την ικανοποίηση για την έναρξη του λεγόμενου target model στην ηλεκτρική αγορά, η έκθεση της Κομισιόν κάνει ειδική μνεία για το μονοπώλιο στη λιγνιτική παραγωγή, την "τρύπα" στην αγορά ΑΠΕ και τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις.

Ουρά σε κατάστημα της ΔΕΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Τι σημαίνει η νέα καραντίνα για τα καύσιμα και τους λογαριασμούς ρεύματος και αερίου

Φόβοι ότι η αιφνίδια αλλαγή των κυβερνητικών αποφάσεων δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στον τομέα των καυσίμων, των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος και αερίου, αλλά και στα έσοδα των ταμείων για τις ΑΠΕ και τα νησιά.

Το νέο σήμα της ΔΕΗ

Το φάντασμα της πανδημίας πλανάται και πάλι πάνω από την ενεργειακή αγορά

Οι εταιρείες και οι φορείς του κλάδου φοβούνται μια νέα πτώση της κατανάλωσης καυσίμων και ρεύματος, γεγονός που θα οδηγήσει σε διόγκωση των ελλειμμάτων και αύξηση των ανεξόφλητων οφειλών.

Πάρκο με φωτοβολταϊκά

ΔΕΗ: Δίνει 5% μετοχές των φωτοβολταϊκών της πάρκων στους κατοίκους Δ. Μακεδονίας και Μεγαλόπολης

Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι των περιοχών που θα πληγούν από την απολιγνιτοποίηση θα συμμετέχουν μαζί με τη ΔΕΗ στις νέες «πράσινες» επενδύσεις, απολαμβάνοντας ακριβώς την ίδια απόδοση.

Πυλώνες ηψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Έκθεση Κομισιόν: Στα ύψη οι τιμές στη χονδρική του ρεύματος

Στην 7η έκθεση της για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στην μεταμνημονιακή εποχή, η Κομισιόν καταγράφει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί αλλά επισημαίνει τις ακριβές τιμές ρεύματος και τον κίνδυνο στα «λογιστικά» των ΑΠΕ.

ΔΕΗ: Λιγνιτικές μονάδες

Ακόμα νωρίτερα σβήνουν τα φουγάρα των λιγνιτικών σταθμών

Σχέδιο πρόωρου κλεισίματος και άλλων λιγνιτικών σταθμών έχει επεξεργαστεί η ΔΕΗ, τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους. Στήριξη από Μητσοτάκη στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ

ΔΕΗ: Τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων

Σε τροχιά εξυγίανσης, σε λειτουργικό τουλάχιστον επίπεδο, δείχνει να μπαίνει η ΔΕΗ σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα. Τα επαναλαμβανόμενα κέρδη EBITDA στο πρώτο εξάμηνο διαμορφώνονται στα 457 εκατ. ευρώ.

Φωτοβολταϊκά πάνελ

Στην Αθήνα στελέχη της Γερμανικής RWE για κοινή επένδυση - μαμούθ με τη ΔΕΗ

Γερμανοί μελετούν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων μέχρι και 2 Γιγαβάτ στη Δ. Μακεδονία, σε αντικατάσταση των λιγνιτικών μονάδων που πάνε για κλείσιμο. Επαφές και με ΥΠΕΝ, Γεωργιάδη, Μουσουρούλη.

Το λογότυπο της ΔΕΗ στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην οδό Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα.

ΔΕΗ: Προβλήματα στη γραμμή 11770

Βλάβη στην οπτική ίνα του παρόχου δημιούργησε προβλήματα στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ 11770. Σταδιακή επαναφορά της γραμμής μετά την επίλυση του προβλήματος.

Διακοπή ρεύματος στη ΒΙΟΜΕ: "Φτιάχναμε σαπούνια για να στείλουμε στη Μόρια και σε φυλακές"

Διακοπή ρεύματος στη ΒΙΟΜΕ: "Φτιάχναμε σαπούνια για να στείλουμε στη Μόρια και σε φυλακές"

Σε μία περίοδο όπου τα προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής είναι πιο σημαντικά και δυσεύρετα από ποτέ, η είδηση της διακοπής του ρεύματος στην ΒΙΟΜΕ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Το λογότυπο της ΔΕΗ

Κορονοϊός: Πώς επηρεάζει το ηλεκτρικό ρεύμα και τις τιμές

Η υποχώρηση της τιμής χονδρικής αντικατοπτρίζεται εν μέρει στις εκπτώσεις που έκαναν το τελευταίο διάστημα τόσο η ΔΕΗ όσο και η πλειονότητα των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: Έκλεισε η συμφωνία για τον μηχανισμό ρευστότητας στις ενεργειακές επιχειρήσεις

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ενεργειακές επιχειρήσεις έχουν αυτήν την περίοδο ελάφρυνση λόγω της μείωσης του κόστους φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Φωτό αρχείου: Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Κορονοϊός-Πτολεμαΐδα: Αναστολή για 30 ημέρες του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την διακοπή ρεύματος στο εργοστάσιο ΒΙΟΝΕ κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου. ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ

Η Κατερίνα Νοτοπούλου κατήγγειλε πως η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ, τονίζοντας πως η διακοπή της ηλεκτροδότησης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού στρέφεται ενάντια στην κοινωνία.