Η Μεγαλοοικονόμου παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η Μεγαλοοικονόμου παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΥΤΕΡΑ 27/8/2018. (Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η πολιτική της πορεία μέχρι τώρα και το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ανακοίνωσε την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σας ενημερώνω ότι παραιτούμαι από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένω ανεξάρτητη Βουλευτής», αναφέρει η κα. Μεγαλοοικονόμου στη λιτή επιστολή της:

Η επιστολή παραίτησης της Μεγαλοοικονόμου

Υπενθυμίζεται ότι η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είναι βουλευτής Β’ Πειραιώς και είχε προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ από την Ένωση Κεντρώων.

Με την αποχώρησή της, η πλειοψηφία της κυβέρνησης πέφτει στους 152 βουλευτές.

Ποια είναι η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Γεννήθηκε το 1951 στον Πειραιά. Σπούδασε λογιστικά και γραμματεία επιχειρήσεων και εργάστηκε από πολύ νεαρή ηλικία  σε ναυτιλιακή εταιρεία. Δραστηριοποιείται ως επιχειρηματίας στον χώρο του κοσμήματος στον Πειραιά, στην Αργυρούπολη και στα Κύθηρα.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, ήταν η πρώτη φορά που πολιτεύεται με την Ένωση Κεντρώων και εκλέχθηκε βουλευτής. Διαφώνησε με την πολιτική του κόμματος και ανεξαρτητοποιήθηκε. Τον Ιανουάριο του 2018 εντάχθηκε ως συνεργαζόμενη βουλευτής, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει τέσσερα εγγόνια.

Οι κουραμπιέδες και τα ζαρζαβατικά

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η κα. Μεγαλοοικονόμου είχε προκαλέσει αίσθηση όταν με «γλυκιά» και άκρως ειρωνική διάθεση έφτασε στη Βουλή, κρατώντας ένα κουτί γεμάτο κουραμπιέδες – για την ακρίβεια 147 στον αριθμό τους.

Όπως είπε, θέλησε να «γλυκάνει» 147 βουλευτές που δεν ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, κερνώντας τους κουραμπιέδες. Η κίνησή της αποτελούσε συνέχεια των δηλώσεων της στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, στις οποίες είχε αποκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα «λεβέντη» και τους όλους τους υπόλοιπους βουλευτές «κουραμπιέδες».

Λίγες ημέρες μετά “ξαναχτύπησε” αυτή τη φορά καλεσμένη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, όπου πήγε κρατώντας ένα καλάθι με ζαρζαβατικά.

Η βουλευτής έφερε τα λαχανικά στο τηλεοπτικό πλατό ως “δώρο” για τον κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος: «Επισκέφθηκα τη λαχαναγορά του Ρέντη και του τα έφερα διότι προχθές μίλησε υποτιμητικά για τη λαχαναγορά. Είχα πει ότι ξέρω τα θέματα της αγοράς και με έναν υποτιμητικό τρόπο μου λέει “ποια αγορά, τη λαχαναγορά του Ρέντη;”» ανέφερε η κα. Μεγαλοοικονόμου. Στη συνέχεια ανέλυσε πόσες επιχειρήσεις υπάρχουν μέσα στη λαχαναγορά και πόσοι εργάζονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα