ΗΠΑ σε Τσίπρα: Στηρίζουμε τη νέα κυβέρνηση

ΗΠΑ σε Τσίπρα: Στηρίζουμε τη νέα κυβέρνηση

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα υποστηρίξει την νέα ελληνική κυβέρνηση στις προσπάθειες της για οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και στις προσπάθειες της για οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για την νίκη του στις χθεσινές εκλογές και αναμένουμε να συνεργαστούμε με την νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Καθώς η νέα κυβέρνηση θα ξεκινήσει το έργο της, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας και τις διεθνείς προσπάθειες που προάγουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος εξήγησε πως το ενδιαφέρον των ΗΠΑ «ήταν και παραμένει η Ελλάδα να βγει ισχυρότερη από την παρατεινόμενη οικονομική κρίση και να διαδραματίσει ένα σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή».

Παράλληλα υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ και η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να εργάζεται στενά με την ελληνική κυβέρνηση σε διμερή και περιφερειακά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ορκίστηκε και πάλι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Κυβέρνηση εξπρές λόγω μεταναστευτικού

Ρέντσι για νίκη Τσίπρα: Όποιος λαβώνει με απόσχιση, πεθαίνει στις εκλογές

Αποχή: Οι αριθμοί που τρομάζουν. Ποια κόμματα έχασαν τους περισσότερους

Αποτελέσματα εκλογών: Ποιος θα διαδεχθεί την Κωνσταντοπούλου στην Προεδρία της Βουλής

Τσίπρας σε Καμμένο: Διαψεύσθηκαν όσοι έκαναν σχέδια για παρένθεση

SHARE:

24Media Network