Σε “ρινγκ” μετατράπηκε η Βουλή της Γεωργίας – Άγριος καβγάς στην τελική συνεδρίαση

Διαβάζεται σε 2'
Σε “ρινγκ” μετατράπηκε η Βουλή της Γεωργίας – Άγριος καβγάς στην τελική συνεδρίαση
screenshot

Σκηνές έντονης σύγκρουσης εκτυλίχθηκαν στη Βουλή της Γεωργίας την ώρα που συζητείτο ο αμφιλεγόμενος νόμος για τους «ξένους παράγοντες».

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν στην τελική ολομέλεια της εαρινής συνόδου στο κοινοβούλιο της Γεωργίας την Παρασκευή, όταν βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ήρθαν στα χέρια μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Το επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα σε μέλη του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Για τη Γεωργία» και εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο», με άνδρες και γυναίκες βουλευτές να εμπλέκονται στη συμπλοκή, την ώρα που το Σώμα ετοιμαζόταν να ψηφίσει έναν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο νόμο για τους «ξένους παράγοντες».

Η συγκεκριμένη νομοθεσία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα, καθώς θεωρείται από την αντιπολίτευση και διαδηλωτές ότι περιορίζει τη δράση ΜΚΟ και ανεξάρτητων φορέων, οδηγώντας σε εβδομάδες μαζικών κινητοποιήσεων στους δρόμους.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης, η ένταση κλιμακώθηκε ξαφνικά κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων και των απαντήσεων, μετά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Ιρακλί Κομπαχίτζε.

Οι λεκτικές αντιπαραθέσεις εξελίχθηκαν γρήγορα σε σπρωξίματα και γροθιές, με τους βουλευτές να σηκώνονται από τα έδρανά τους και να δημιουργούν συμπλοκή που διήρκεσε αρκετά λεπτά, πριν παρέμβουν οι φρουροί για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει νέο κύμα πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα, ενισχύοντας το ήδη τεταμένο κλίμα γύρω από τη συζήτηση του νόμου, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως σημείο καμπής για τη δημοκρατική πορεία της Γεωργίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα