Κάλπη-κες ιστορίες: Σαμπάνιες και πίτσες, που πήγαν χαμένες στη Ρηγίλλης το '81

Κάλπη-κες ιστορίες: Σαμπάνιες και πίτσες, που πήγαν χαμένες στη Ρηγίλλης το '81

Η Αλλαγή ερχόταν, όμως στο επιτελείο Ράλλη δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Άλλωστε τότε δεν υπήρχαν δημοσκοπήσεις

Προ δημοσκοπήσεων και exit poll, η κάλπη εγκυμονούσε κατά τη γνωστή ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη και μόνο το πολιτικό αισθητήριο μπορούσε να προϊδεάσει για τα... γεννητούρια. Οι εκλογικές νύχτες έτσι είχαν μεγαλύτερη αγωνία και κάποιες φορές το αποτέλεσμα δεν το περίμενε ο ηττημένος, ακόμη κι όταν, όπως το 1981, το κλίμα ήταν έντονο.

Η “Αλλαγή” ερχόταν, όμως στο επιτελείο Ράλλη φαίνεται πως δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Περίμεναν για την ακρίβεια να κερδίσουν τις εκλογές απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου. Τις σχετικές αναλύσεις στη Ρηγίλλης έκανε τότε η Μπριγκίτε Παπασταύρου, στενή πολιτική φίλη του τότε προέδρου της Ν.Δ.

Πόσο σίγουροι ήταν ορισμένοι στο γαλάζιο επιτελείο για τη νίκη, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το βράδυ των εκλογών βρέθηκαν στη Ρηγίλλης δεκάδες σαμπάνιες και καμία 500αριά πίτσες. Τις είχαν παραγγείλει για τα επινίκια. Αντ αυτού όμως ήλθε η ήττα και τα επόμενα χρόνια δημιουργείται ο μύθος της “κατάρας” της Ν.Δ, η οποία θα αλλάξει δύο ακόμη φορές αρχηγό και θα μείνει για σχεδόν δέκα χρόνια στην αντιπολίτευση.

Το περιστατικό με τις σαμπάνιες και τις πίτσες, που πήγαν τελικά χαμένες, αναφέρει η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη- Πετραλιά στο βιβλίο της “40 χρονια τώρα” που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015, Κάλπηκες Ιστορίες
SHARE:

24Media Network