Μητσοτάκης: Ας είχε καταθέσει ο Κασσελάκης το Πόθεν Έσχες έξι μήνες πριν

Διαβάζεται σε 4'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, INTIME

“Δεν είναι δικό μας ζήτημα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μιλά για το Πόθεν Έσχες του πριν τις ευρωεκλογές”, σχολίασε ο πρωθυπουργός. Τι απάντησε στο ερώτημα εάν του λείπει ο Τσίπρας.

Στην αντιπαράθεση γύρω από το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

“Τι να σας πω. Εάν ο κ.Κασσελάκης ως όφειλε είχε καταθέσει το πόθεν έσχες του εντός 90 ημερών από την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα συζητούσαμε για το Πόθεν Έσχες του την τελευταία εβδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές, είπε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς σχετικά.

Εκτίμησε δε ότι: “Οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους” και πρόσθεσε: “Από την αντιπολίτευση βλέπουμε ένα συνδυασμό τοξικότητας, ψεμάτων και αφόρητης αλαζονείας και αυτοαναφορικότητας. Αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Δεν είναι δικό μας ζήτημα ότι ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να μιλά μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές για το πόθεν έσχες του. Ας το είχε καταθέσει έξι μήνες πριν”.

Ερωτηθείς εάν του λείπει ο… Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην απαντήσει επί της ουσίας: “Δεν καθορίζουμε εμείς τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Επιλέγονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες από τα κόμματα”.

Πρόσθεσε δε ότι: “Αυτό που λείπει συνολικά από τη χώρα -όχι πως το είχαμε επί Τσίπρα – είναι ένας πιο συγκροτημένος πολιτικός διάλογος για τα πραγματικά προβλήματα, χωρίς ακρότητες, τοξικότητα και υπερβολική πόλωση, που κάποια κόμματα επιδιώκουν για να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες”.

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για έλλειμα…. εκσυγχρονισμού

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική και στο ΠΑΣΟΚ με το βλέμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους. “Για το ΠΑΣΟΚ μπορώ να πω ότι μίλησε μεν ευρωπαϊκά, αλλά ο πολιτικός του λόγος παραμένει αρνητικός σε κάθε μεταρρύθμιση”, είπε και πρόσθεσε:

“Όλες οι μεταρρυθμίσεις, που δρομολόγησε η κυβέρνηση τους τελευταίους 11 μήνες, βρήκαν το ΠΑΣΟΚ απέναντι. Είτε μιλάμε για την επιστολική ψήφο, το δικαστικό χάρτη, τα μη κρατικά ΑΕΙ, το ΠΑΣΟΚ ήταν απέναντι. Οπότε δυσκολεύομαι να το προσδιορίσω ως εκσυγχρονιστική μεταρρυθμιστική δύναμη”.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου επανέφερε το αφήγημα του “πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού” που είχε “λανσάρει” στις προγραμματικές του δηλώσεις μετά τις εθνικές εκλογές του 2023.

“Οι πολίτες να μην πιστεύουν όλα όσα λέγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ενδιαφέρον το γεγονός ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί υιοθετούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσθεσε όμως αιχμηρά: “Καλό είναι αυτό, αλλά το χιούμορ δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο για πραγματικές πολιτικές προτάσεις”.

Με αφορμή τη χθεσινή κυβερνοεπίθεση στο TikTok ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι: “Πρέπει να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση για εκστρατεία παραπληροφόρησης και κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες ενίοτε μπορεί να ενορχηστρώνονται και από χώρες που έχουν λόγο παρέμβασης στις ευρωεκλογές.”

Κάλεσε τους πολίτες να είναι καχύποπτοι και προσεκτικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και “να μην πιστεύουν πάντα όλα όσα γράφονται και λέγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.”

Τόνισε επίσης εκ νέου τη σημασία των ευρωεκλογών και για την Ευρώπη και την Ελλάδα. “Η Ευρώπη το 2024 αντιμετωπίζει διαφορετικές και πιο μεγάλες προκλήσεις από το 2019”, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. “Είναι σημαντικό η Ευρώπη να ξαναβρεί το βηματισμό της και να αποκτήσει ένα γεωπολιτικό αποτύπωμα”, δήλωσε και πρόσθεσε ότι: “Για να γίνει αυτό πρέπει να αποτυπωθούν στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο οι απαραίτητες συμμαχίες μεταξύ των δυνάμεων της λογικής και της Ευρώπης”.

Υπογράμμισε επίσης ότι: “Θέλουμε η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός σε σημαντικές αποφάσεις”.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε επιπλέον ότι: “Η Ευρώπη απέδειξε ότι είναι πολύ ανθεκτική και έχει τρόπο να βρίσκει συμφωνίες και να δρομολογεί συνθέσεις”. Ξεκαθάρισε όμως ότι: “Δεν είμαι αφελής σχετικά με κίνδυνο των άκρων και την ανάγκη να υπάρχουν δυνάμεις φιλοευρωπαϊκές που να αναγνωρίζουν ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει”.

Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε μάλιστα να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται στην ευρωομάδα της Αριστεράς, η οποία όπως τόνισε “δε συμμετέχει σε καμία διαδικασία λήψης αποφάσεων θεωρείται ακραία όπως θεωρείται και η μία από τις δύο ομάδες που εκπροσωπούν κόμματα στα δεξιά του ΕΛΚ”, προσθέτοντας: “Να έχουμε και μία αίσθηση και των ευρωπαϊκών συσχετισμών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα