Μητσοτάκης: Ποτέ δεν θα γυρίσουμε πίσω στο 2015

Διαβάζεται σε 4'
Ο Κ. Μητσοτάκης
Ο Κ. Μητσοτάκης INTIME

Από το Π. Φάληρο ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει αλλάξει. “Ο Κασσελάκης μοιράζει υπουργεία και κατηγορεί εμάς για αλαζονεία” σχολίασε. Για την ακρίβεια είπε “το παλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε”.

Την “απειλή” επιστροφής στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ επέσεισε από το Παλαιό Φάληρο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία προσπάθεια συσπείρωσης της βάσης της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τόσο την ευρωπαϊκή όσο και την εσωτερική πολιτική διάσταση των ευρωεκλογών. Τόνισε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις στην ΕΕ για θέματα όπως ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης και ένα κοινό ευρωπαϊκό ταμείο για επενδύσεις για μία κοινή ευρωπαϊκή πυραυλική άμυνα.

“Για όλα αυτά τα σημαντικά θέματα, ποιο κόμμα, ποιους ευρωβουλευτές ποιους πολιτικούς αρχηγούς, θέλετε να σας εκπροσωπούν;” διερωτήθηκε ρητορικά και πρόσθεσε: “Μόνο η ΝΔ μπορεί να παίξει το ρόλο του εγγυητή της ελληνικής πολιτικής παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρώπη”. 

Ο πρωθυπουργός είπε στους γαλάζιους ψηφοφόρους: “Μην αντιμετωπίσετε παρακαλώ τις ευρωεκλογές με αδιαφορία ή αισθανόμενοι ότι δεν κρίνεται και κάτι σημαντικό, επειδή ψηφίσαμε για κυβέρνηση πριν ένα χρόνο”. Ζήτησε επίσης: “Στις 9 Ιουνίου να ξαναβάψουμε την Ελλάδα γαλάζια. Να πετύχουμε το τρίποντο των επιτυχιών μετά τις νίκες του περασμένου Ιουνίου και Μαΐου και να ενισχύσουμε τη θέση της ΝΔ ως της μόνης μεγάλης μεταρρυθμιστικής πολιτικής δύναμης”. 

“Εσείς είστε το 41%. Όταν λένε για αλαζονεία, εσάς κατηγορούν”

Χαρακτήρισε “άξιο απορίας ότι μόνο η ΝΔ μιλά για την Ευρώπη, ενώ όλοι οι άλλοι θέλουν να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε άτυπο δημοψήφισμα”. Είπε επίσης απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της ΝΔ: “Μας κατηγορούν για αλαζονεία επειδή πήραμε 41%. Μα το 41% εσείς μας το δώσατε. Εσείς είστε το 41%. Όταν λένε για αλαζονεία, εσάς κατηγορούν”. 

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε μάλιστα τη συνέντευξη που έδινε λίγη ώρα πριν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. “Άκουγα τον κ. Κασσελάκη και είπε, είμαι σίγουρος θα κερδίσω εκλογές, θα είμαι αυτοδύναμος και έχει αρχίσει να μοιράζει υπουργεία. Και κατηγορούν εμάς για αλαζονεία”. 

“Δεν έχουμε ξεχάσει πως φλερτάραμε με την καταστροφή το 2015”

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι: “Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στις χειρότερες εποχές του παρελθόντος”. Εκτίμησε ότι: “Επειδή αφήσαμε πίσω την κρίση, δεν έχουμε ξεχάσει πως φλερτάραμε με την καταστροφή το 2015”. 

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους υποστήριξε επίσης ότι “αυτοί που τάζουν πρόγραμμα 45 δισ ευρώ σας κοροϊδεύουν κατάμουτρα, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν και ότι αν εφάρμοζαν έστω και μέρος αυτών που λένε θα κινδυνεύαμε ξανά με χρεοκοπία”. 

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη συνέχεια: “Ποτέ δε θα γυρίσουμε πίσω στο 2015”. Και πρόσθεσε: “Αυτό το μήνυμα να τους στείλετε. Διότι δεν έχουν αλλάξει. Το περιτύλιγμα άλλαξε, αλλά το ψέμα, η τοξικότητα και τα λεφτόδεντρα παραμένουν χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ”. 

Υποστήριξε δε ότι μπορεί η κατάσταση στην οικονομία να έχει βελτιωθεί, αλλά ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι πάντα υπαρκτός. “Θα μπορούσαμε να κυλήσουμε πίσω, εάν δεν ακολουθούσαμε συνετές οικονομικές πολιτικές”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Από εμένα δε θα ακούσετε ποτέ δεσμεύσεις για πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Αυτά που λέω τα κάνω και αυτά που δεν μπορώ να κάνω, δεν τα υπόσχομαι. Και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από αυτούς που τάζουν στους πάντες τα πάντα ανερυθρίαστα”. 

“Και στο ζήτημα της ακρίβειας, το παλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε”

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επομένως από τους πολίτες: “Δώστε μας τη δύναμη σε αυτές τις ευρωεκλογές να σας εκπροσωπήσουμε επάξια στην ΕΕ, όπως ξέρετε ότι ξέρουμε να κάνουμε. Αλλά και να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο”. 

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι: “Και στο ζήτημα της ακρίβειας, το παλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε”. Αναφέρθηκε στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία κατήγγειλε τις πρακτικές πολυεθνικών εταιρειών, οι οποίες τιμολογούν υψηλότερα τα προϊόντα τους στην Ελλάδα σε σχέση με μεγαλύτερες αγορές εντός της ΕΕ.

“Είπαμε όχι, θα τα βάλουμε και με τις πολυεθνικές αν χρειάζεται. Δεν τις φοβόμαστε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

“Για αυτούς που βιάζονται, εθνικές εκλογές θα έχουμε το 2027. Έχουν χρόνο μπροστά τους”, είπε τέλος ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ: “Νωρίς νωρίς στην κάλπη παρακαλώ, να μη λείψει καμία ψήφος από ΝΔ στις 9 Ιουνίου”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα