Μωυσής Ελισάφ: Οι συμπολίτες μου έκλεισαν τα αυτιά τους στη μισαλλοδοξία

Μωυσής Ελισάφ: Οι συμπολίτες μου έκλεισαν τα αυτιά τους στη μισαλλοδοξία

Ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα εξελέγη στα Ιωάννινα και μέσω του ραδιοφώνου News 24/7 έδωσε το στίγμα του για την επόμενη μέρα στην πόλη.

Ο Μωυσής Ελισάφ, είναι ο πρώτος Εβραίος Δήμαρχος στην Ελλάδα. Εξελέγη στα Γιάννενα και μίλησε μέσω του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 για την κοινότητα των Εβραίων στην πόλη, την εκλογή του και το όραμά του για την περιοχή. Ο ίδιος όπως και η κοινότητα των μόλις 50 Εβραίων στα Γιάννενα είναι Ρωμανιώτες. Πρόκειται για το μόνο κομμάτι των Εβραίων στην Ελλάδα που είναι ελληνόφωνο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα της χώρας που είναι ισπανόφωνα.

Ακόμη σημείωσε ότι είναι καταλυτική η επίδραση του Πανεπιστημίου στην πόλη των Ιωαννίνων, ευχαρίστησε τους συντοπίτες του που -όπως είπε- έκλεισαν τα αυτιά τους στη μισαλλοδοξία και τον ψήφισαν και στόχος του είναι να γίνει η πόλη σύγχρονη, ευρωπαϊκή και κόμβος της περιοχής. Πρόσθεσε ότι οι ανεξάρτητες δημοκρατικές παρατάξεις σε επίπεδο δήμων είναι αίτημα των καιρών, σημείωσε ότι θέλει να βελτιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων στα Γιάννενα, κάτι που κατά τον ίδιο περνάει από τη βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου τον οποίο χαρακτήρισε “μεγάλο ασθενή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα