Μπουτάρης: Να καταργηθεί αυτή η παρέλαση. Να κάνουν πανηγύρι να γιορτάζουμε

Glorification ceremony at the Church of St. Demetrius the patron Saint of Thessaloniki presence of the President of the Greek Republic, Prokopis Pavlopoulos, in Thessaloniki, Greece on October 26, 2016. /           , ,  26 2016.
Glorification ceremony at the Church of St. Demetrius the patron Saint of Thessaloniki presence of the President of the Greek Republic, Prokopis Pavlopoulos, in Thessaloniki, Greece on October 26, 2016. / , , 26 2016. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Να πάρει μια άλλη μορφή ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, ζητάει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Τι προτείνει

Την κατάργηση της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη με τον τρόπο που γίνεται μέχρι σήμερα, και να πάρει μια άλλη μορφή, με παράλληλη γιορτή στη νέα παραλία, πρότεινε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Επέτειος εθνική, σημαντική, ωραία μέρα, αλλά κατά την άποψη μου πρέπει να καταργηθεί αυτή η παρέλαση. Να μείνουν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα-αντιπροσωπευτικά, γιατί η μεγάλη γίνεται στην Αθήνα, και αντί να έχουμε έναν συρφετό διαφόρων συλλόγων, που δεν είναι και το πιο ωραίο θέαμα ο τρόπος που περπατάνε, να κάνουν ένα πανηγύρι σε όλη τη νέα παραλία, να στήσουν χορευτικά, να έχει μουσική, να έχει τραγούδια και να γιορτάζουμε πραγματικά την απελευθέρωση. Αυτό το πράγμα δεν είναι αξιοπρεπές», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

ADVERTISING

Ο δήμαρχος εξέφρασε αυτή την άποψη και στη διάρκεια της παρέλασης, όσο βρισκόταν στην εξέδρα των επισήμων, συνομιλώντας με βουλευτές και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, για τη σύνθεση της παρέλασης, και σε σχετική ερώτηση απάντησε πως «την ίδια γνώμη έχουν και άλλοι, όμως κάποιος πρέπει να βγει και να το πει δημόσια».

(Πηγή: ΑΠΕ, φωτό: sooc.gr)

SHARE:

24Media Network