'Ναι' υπό προϋποθέσεις στο κέντρο προσφύγων στο Σχιστό, λένε οι δήμαρχοι του Πειραιά

Πραγματοποιηθηκε σημεα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας του Πειραιά ευρεία σύσκεψη μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, σε μια προσπάθεια συντονισμού των τοπικών φορέων. Στη σύσκεψη  πάραν  μέρος οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Πραγματοποιηθηκε σημεα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας του Πειραιά ευρεία σύσκεψη μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, σε μια προσπάθεια συντονισμού των τοπικών φορέων. Στη σύσκεψη πάραν μέρος οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Ποιες προϋποθέσεις θέτουν οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιφέρειας Πειραιά προκειμένου να στηρίξουν τη δομή στο Σχιστό

«Το προσφυγικό είναι ένα μείζον θέμα που καλείται να διαχειριστεί η χώρα μας και έχουμε καθήκον να συμβάλουμε όλοι στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Αυτό αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά, οι οποίοι είχαν την Δευτέρα συνάντηση εργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, ενόψει τη δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό.

Στην κοινή ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, αποφασίστηκε να στηριχθεί η δομή στο Σχιστό, με τις εξής προϋποθέσεις:

1. Ο αριθμός των προσφύγων, που θα φιλοξενούνται εκεί θα είναι τόσος ώστε να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

2. Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην διαμόρφωση σχεδίου διασποράς προσφύγων στο Λεκανοπέδιο και σε όλη την χώρα με τη μεταφορά τους με τα πλοία από τα νησιά και σε άλλα λιμάνια εκτός του Πειραιά ώστε να είναι διαχειρίσιμο το θέμα και σε ακραίες συνθήκες.

3. Να υπάρξει ενημερωτική εκστρατεία των τοπικών κοινωνιών.

Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά συμμετείχαν ο δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτη, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Κώστα Τσεφαλάς που εκπροσώπησε το Δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κερατσίνι: Διαδήλωση και αντιδιαδήλωση για το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό

Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας: Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα

SHARE:

24Media Network