ΝΔ: Η δήλωση Γ. Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα

ΝΔ: Η δήλωση Γ. Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα
Νέα Δημοκρατία eurokinissi

Πυρά κατά του Γιώργου Τσίπρα από τη ΝΔ για τις δηλώσεις του περί επαναφοράς της απλής αναλογικής. "Απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου" αναφέρει μεταξύ άλλων.

Νέα πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Τσίπρα περί «επαναφοράς της απλής αναλογικής», με τη Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της να ισχυρίζεται ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα». 

Γ. Τσίπρας: “Θα επαναφέρουμε την απλή αναλογική”

«Η απλή αναλογική είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου αλλά και γιατί “σπρώχνει” τα κόμματα σε μια συναίνεση και μια συνεννόηση», είχε αναφέρει στην ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «θα την επαναφέρουμε (την απλή αναλογική). Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι την απλή αναλογική «την “έκαψαν” τα κόμματα της αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ», εξηγώντας ότι «εμείς φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης».

ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα

«Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα», επισημαίνει η ΝΔ σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ υπαίτιο για το ότι η χώρα δεν έχει μια ισχυρή κυβέρνηση και τονίζει ότι «οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα