Νέα Δημοσκόπηση: Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με μισή μονάδα διαφορά από τη ΝΔ

Νέα Δημοσκόπηση: Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με μισή μονάδα διαφορά από τη ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την οριακή διαφορά στα δύο πρώτα κόμματα, καθώς και τη χαμηλή συσπείρωση στο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη σταθερά η Χρυσή Αυγή, πεσμένο το Ποτάμι που βρίσκεται πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ (pics)

Στην πρώτη δημοσκόπηση της Pulse RC για το « Ποντίκι» στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ (25,5%) διατηρεί οριακή διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία (25%) και ο Αλέξης Τσίπρας κρατάει το προβάδισμα στο ερώτημα «καταλληλότερος για πρωθυπουργός». Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή (6%), με το ΠΑΣΟΚ (5,5%) να υπολείπεται κατά μισή μονάδα. Πολύ κοντά τους βρίσκονται το Ποτάμι (5%) και το ΚΚΕ (5%), με τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη λίγο πιο πίσω (4,5%).

Κερδίζει την είσοδό της στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων (3,5%), ενώ χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να πετύχει το ίδιο το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (2,5%). Καταγράφονται υψηλά (διψήφια) ποσοστά αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι μισοί από τους οποίους προέρχονται από ψηφοφόρους (του Ιανουαρίου του 2015) του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρακάτω τα ποσοστά με αναγωγή επί των εγκύρων:

 

Η παράσταση νίκης παραμένει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα, μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που δείχνουν οριακές διαφορές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η υψηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ και η αντίθετη εικόνα στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Δεν μπορούσε να αποφύγει το μνημόνιο, ό,τι και να έκανε η ελληνική κυβέρνηση» επιλέγουν οι περισσότεροι (58%) ερωτηθέντες.

 

Όμως, περίπου οι μισοί (52%), χαρακτηρίζουν την απόφαση για εκλογές «λανθασμένη», έναντι 36% που τη βρίσκουν σωστή.

Η ταυτότητα της έρευνας

Πηγή: Το Ποντίκι

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα