Νέα Δημοσκόπηση: Στο νήμα κρίνεται η πρωτιά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Εκτός Βουλής ΑΝΕΛ και ΛΑ.Ε.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΨΗΨΟΦΟΡΙΑΣ.   (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΨΗΨΟΦΟΡΙΑΣ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) PHASMA

Το νέο κύμα δημοσκοπήσεων ξεκίνησε, με τη Metron Analysis να δίνει ντέρμπι στην κορυφή και αναπάντεχες εκπλήξεις στην κατάταξη των κομμάτων, αλλά και την είσοδο στη βουλή. Τρίτη σταθερά η Χρυσή Αυγή, πίσω από το κόμμα του Λεβέντη ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Διαφορετικό κλίμα, εννιά μέρες πριν από τις εκλογές, δίνει η νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται το Σάββατο στα Παραπολιτικά και πραγματοποιήθηκε από την Metron Analysis. Θυμίζουμε πως η πρώτη από τις δημοσκοπήσεις που είδε το φως της δημοσιότητας μετά το debate, για την Εφημερίδα των Συντακτών, έδωσε ένα σαφέστερο προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τα δύο πρώτα κόμματα, η Χρυσή Αυγή διατηρείται στην τρίτη θέση, πολύ κοντά από το ΚΚΕ, αλλά και την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ενώ Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ δείχνουν προς στιγμήν να μην έχουν ιδιαίτερη δυναμική.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι τόσο υψηλή (22.6%) που η εικόνα που καταγράφεται μπορεί να ανατραπεί ραγδαία. Τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα είναι τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 25%

Νέα Δημοκρατία: 24,7%

Χρυσή Αυγή: 4,9%

ΚΚΕ: 4,7%

Ενωση Κεντρώων: 4,6%

Ποτάμι: 4,4%

ΠΑΣΟΚ: 4,1%

Λαϊκή Ενότητα: 2,6%

Ανεξάρτητοι Ελληνες: 2,4%

Λοιπά/αδιευκρίνιστη: 22,6%

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Ευ. Μεϊμαράκης

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται στην έρευνα σε θετικές γνώμες, με ποσοστό 46% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 45%. Σε ερώτηση για το πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 68% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη, μόλις 24% κρίνει θετικά την κυβέρνηση και ουδέτερο μένει ένα ποσοστό 6%. Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, η συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή το 82% λέει “ναι” στο ευρώ, ενώ το 15% τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

Πηγή: Παραπολιτικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοσκοπήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στο 5%. Εντός βουλής ο Λεβέντης

SHARE:

24Media Network