Νέες δημοσκοπήσεις: Μάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Στα όρια του στατιστικού λάθους η διαφορά

Νέες δημοσκοπήσεις: Μάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Στα όρια του στατιστικού λάθους η διαφορά
Elections for the new central committee of PASOK, on the last day of the party`s 10th Congress, in Athens, June7, 2015 / , 10 , , 7 , 2015 Nikos Libertas / SOOC

Οριακή διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες σημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο. Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά και ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Μάχη στήθος με στήθος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ προμηνύουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει 26,5% έναντι 25,9% για τη Νέα Δημοκρατία σε σκηνικό εννιακομματικής Βουλής.

Η διαφορά 0,6 μονάδων έχει υποχωρήσει σημαντικά σε σύγκριση με τη διαφορά τριών μονάδων της προηγούμενης συγκρίσιμης έρευνας στο τέλος Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 26,5%, η ΝΔ στο 25,9%, η Χρυσή Αυγή στο 6,8%, το ΠΑΣΟΚ στο 5,8%, το ΚΚΕ στο 5,3%, το Ποτάμι στο 5,1%, η Λαϊκή Ενότητα στο 4,7%, η Ένωση Κεντρώων στο 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3% (και οριακά εντός Βουλής).

Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 11,6%.

Στην παράσταση νίκης, το 46,1% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,5% η ΝΔ. Μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων, το 37,2% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και το 35,2% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 2 και 3 Σεπτεμβρίου τηλεφωνικά, με αναφερόμενο μέγιστο σφάλμα 3,08%.

Παράλληλα, σύμφωνα με μέτρηση της εταιρίας Marc για το Έθνος της Κυριακής, οι πολίτες προκρίνουν τις μετεκλογικές συνεργασίες, καθώς επτά στους δέκα επιθυμούν τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Την ίδια ώρα, το θρίλερ της πρωτιάς συνεχίζεται, με τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην πρόθεση ψήφου να είναι μόλις 0,4% και τους αναποφάσιστους που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα να κυμαίνονται στο υψηλό ποσοστό του 14,1%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα