Τζανακόπουλος: Η Κύπρος είναι πλήρως προστατευμένη ως κράτος μέλος της Ε.Ε.

Τζανακόπουλος: Η Κύπρος είναι πλήρως προστατευμένη ως κράτος μέλος της Ε.Ε.

Η Ε.Ε ανταποκρίθηκε με μια φωνή στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάτι όπως είπε συσχετίζεται με την αναβάθμιση της Ελλάδας λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μικροπολιτικά και κομματικά παιχνίδια καταλόγισε στην αντιπολίτευση, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού News 24/7 στους 88,6 και της εκπομπής "Παιχνίδια εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στην Α' Αθηνών Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας μάλιστα ότι «η ΝΔ έπαιξε εν ου παικτίς».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δήλωσε “για το θέμα έχει παρέμβει το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που ζητά μέτρα. Δηλαδή ένας ολόκληρος κόσμος είναι ανάστατος και σε διαρκή εγρήγορση για την προκλητική στάση της Τουρκίας. Έπρεπε να προετοιμαστούμε ενόψει του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και της Συνόδου Κορυφής”.

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι η Ελλάδα οφείλει να επιδιώκει τους ανοιχτούς διαύλους με την Τουρκία αλλά πρέπει να δείχνει αποφασιστικότητα όταν η Άγκυρα ξεπερνά τα όρια και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Όπως είπε το μείζον πλέον είναι να κατανοήσει η Τουρκία ότι η συμπεριφορά της την απομονώνει στο διεθνές πεδίο. Μίλησε για σύνθετη κατάσταση, τονίζοντας ότι η Άγκυρα εξαρτάται οικονομικά και από τις ΗΠΑ και από την Ευρώπη.

“Η Κύπρος είναι πλήρως προστατευμένη ως κράτος μέλος της Ε.Ε” συνέχισε και υπογράμμισε ότι η Ε.Ε ανταποκρίθηκε με μια φωνή στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων, κάτι που ο κ. Τζανακόπουλος συσχέτισε με την αναβάθμιση της Ελλάδας λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημείωσε ότι Αθήνα και Λευκωσία είναι πάντοτε σε στενό συντονισμό, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του Πρωθυπουργού: “Η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα ακολουθεί”.

Η συζήτηση φυσικά επεκτάθηκε και στις επικείμενες κάλπες, με τον Υπουργό Επικρατείας να κάνει λόγο για μια εντελώς διαφορετική μάχη από αυτή των ευρωεκλογών.

Χαρακτήρισε το πολιτικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη επικίνδυνο και οικονομικά και κοινωνικά. Έφερε ως αντίστοιχο παράδειγμα την Αργεντινή η οποία μείωσε απότομα τους φόρους στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας και το αποτέλεσμα ήταν να εκτροχιαστεί η οικονομία.

“Αυτή η γραμμή οδήγησε την χώρα (Αργεντινή) ξανά στην αγκαλιά του ΔΝΤ” είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι οι θέσεις του Προέδρου της ΝΔ προσεγγίζουν -αν δεν ταυτίζονται- με αυτές του Νομισματικού Ταμείου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα.

Αναφορικά με το ΚΙΝΑΛ μίλησε για κατάσταση μεγάλης αμηχανίας σε σχέση με την πολιτική του γραμμή, για πολιτικό αδιέξοδο και ταύτιση με τη ΝΔ.

Κατά τον ίδιο, η Χαριλάου Τρικούπη ούτε έχει κάνει την αυτοκριτική της, ούτε έχει πάρει αποστάσεις από την πολιτική που ακολούθησε από το 2010 έως το 2015.

Απέδωσε επίσης τη στάση του ΚΚΕ στις ιδεολογικές κατευθύνσεις που έχει πάρει ο Περισσός ειδικά μετά τη διάσπαση του 1991.

Απέρριψε τα περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis και ζήτησε να αφήσουν όλοι τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Εθνικές Εκλογές 2019, Τζανακόπουλος, Τουρκία, Κύπρος, ΑΟΖ
SHARE:

24Media Network