Οι Έλληνες ψηφίζουν: Αυστηρό μήνυμα κατά του δικομματισμού και απαισιοδοξία

Οι Έλληνες ψηφίζουν: Αυστηρό μήνυμα κατά του δικομματισμού και απαισιοδοξία

Το News 247 δύο ημέρες πριν τις εκλογές βρέθηκε σε επτά γειτονιές της Αθήνας. Από το Κολωνάκι μέχρι το Περιστέρι και τη Γλυφάδα. Δείτε τι δηλώνει ο κόσμος πως βλέπει το αύριο. Τι αναμένει από την εκλογική αναμέτρηση

Το News 247, μετά τον παλμό και το κλίμα από πολλές περιοχές της Ελλάδος, όπως Ξάνθη, Σέρρες, Κέρκυρα και αλλού, σε συνεργασία με τοπικά μέσα, δεν γινόταν να μην αναζητήσει το προεκλογικό κλίμα και στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, την Αθήνα.

Με χειριστή κάμερας και δημοσιογράφο της ιστοσελίδας και με βλέμμα προς τις κάλπες, ψάξαμε να πάρουμε οσμή, χρώμα και να ανιχνεύσουμε - γιατί όχι - προς τα που θα πάει το χέρι του ψηφοφόρου.

Οι μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις έχουν γίνει, μένει μόνο του κυρίου Βενιζέλου την Παρασκευή, αλλά από αυτές είναι πλέον γεγονός πως δεν μπορούν να εξαχθούν σημαντικά και σίγουρα συμπεράσματα.

Οι εποχές που οι συγκεντρώσεις έβγαζαν... κυβερνήτη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αν και είναι γεγονός πως η μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε μπορεί να δείχνει ένα ρεύμα.

Ή η πολυπληθής και μαχητική αντίστοιχη του ΚΚΕ πιθανά να σηματοδοτεί μία συσπείρωση.

Στον αντίποδα, κάτι δείχνει και η αδυναμία των λεγόμενων κομμάτων εξουσίας να "στήσουν" μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Έχοντας αυτά στο μυαλό μας, προσεγγίσαμε πάνω από 100 συμπολίτες, των οποίων τις απόψεις μεταφέρουμε εδώ. Όχι όλων φυσικά, ήταν αδύνατον λόγω χρόνου.

Το συμπέρασμα που εξάγουμε είναι διπλό και... αντιφατικό:

Από τη μία είναι ξεκάθαρη η θέληση των πολιτών να δώσει μήνυμα σε αυτούς που πιστεύουν πως τους έφτασαν εδώ. Από την άλλη όμως είναι το ίδιο σαφής και η απαισιοδοξία των περισσοτέρων.

"Δεν πιστεύω πως θα αλλάξει κάτι", ήταν η απόκριση που ακούσαμε πιο πολύ.

Ένα άλλο συμπέρασμα απόλυτα συνδεδεμένο με το προηγούμενο διπλό, είναι πως η αποχή φαντάζει κάτι το πολύ μακρινό. Επομένως, δεν απέχουν οι Αθηναίοι, θέλουν να δώσουν μήνυμα - χτύπημα στο δικομματισμό αλλά είναι και απαισιόδοξοι.

Άρα, το βασικό ερώτημα είναι το εξής:

Θα το δώσουν τελικά το μήνυμα οι πολίτες της πρωτεύουσας ή τελικά αρκετοί θα υποχωρήσουν στην απαισιοδοξία;

Η απάντηση στις κάλπες την Κυριακή...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το οδοιπορικό του News247.gr στην Αττική

SHARE:

24Media Network