Οι Έλληνες ψηφίζουν: Στις κάλπες για να τιμωρήσουν οι Βολιώτες

Οι Έλληνες ψηφίζουν: Στις κάλπες για να τιμωρήσουν οι Βολιώτες

Το Οδοιπορικό του NEWS 247 ταξίδεψε μέχρι το Βόλο. Στροφή νέας γενιάς στα αριστερά κόμματα. Θέλουν έξοδο της χώρας από ευρώ. Χάνουν τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Ο Βόλος του 2012 δεν θα μπορούσε να μην έχει κάτι… από το άρωμα της συνολικής εγκατάλειψης της περιφέρειας. Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας κινδυνεύει να μετατραπεί σε βασίλειο ανέργων, ενώ καθημερινά βαθαίνει η ύφεση σε παραγωγικούς τομείς, εμπόριο και υπηρεσίες.

Το NEWS 247 σε συνεργασία με το μεγαλύτερη ειδησεογραφική ιστοσελίδα e-volos.gr ταξίδεψε μέχρι το Βόλο και συνομίλησε με πολίτες όλων των ηλικιών, προκειμένου να αποτυπώσει τις πραγματικές απαιτήσεις πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Πιστεύουν πράγματι ότι θα αλλάξει κάτι από το εκλογικό αποτέλεσμα; Ποιο είναι το βασικό κίνητρο για την ψήφο τους στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση;

Αντίδοτο στην ύφεση, ζεστό χρήμα στην παγωμένη αγορά, ανάσχεση του κύματος ανεργίας, περιβαλλοντική αναβάθμιση και έργα ανάπτυξης στην επαρχία της "εξαφανισμένης" παραγωγής είναι οι πρώτες απαντήσεις που ακούγονται σε πάρκα, πανεπιστήμια και πλατείες της θεσσαλικής πόλης.

Όσον αφορά στα πραγματικά κίνητρα της φετινής ψήφου, η νεολαία της περιοχής έχει τη δική της έτοιμη απάντηση:

"ΑΝΤΑΡΣΥΑ… για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ και την ευρωζώνη, να σταματήσουν τα Μνημόνια, να φύγει το ΔΝΤ από τη χώρα και να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό", υποστηρίζουν φοιτήτριες Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της περιοχής.

Άλλος φοιτητής που έχει ήδη καταλήξει τι θα ψηφίσει, σημειώνει ότι "Ο μόνος ελπιδοφόρος συνδυασμός είναι αυτός του ΣΥΡΙΖΑ για να απαλλαγούμε από τη λαίλαπα των μνημονιακών και φιλελεύθερων πολιτικών. Δεν θέλουμε να υποθηκεύσουμε το μέλλον μας σε τράπεζες".

Στο σύνολό τους, οι απογοητευμένοι και οργισμένοι νέοι στην περιοχή, θεωρούν ότι φορτώθηκαν μία κρίση που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι και σήμερα, το μόνο που τους προσφέρεται είναι  μισθοί πείνας, διαλυμένες σχέσεις εργασίας και το σενάριο της μετανάστευσης για ένα καλύτερο μέλλον. Και σίγουρα δεν έχουν άδικο.

Δεν είναι όμως μόνο οι νέοι που απαιτούν ριζικές ανατροπές και ένα διαφορετικό πολιτικό καθεστώς στη χώρα την 7η Μαΐου. Ακόμα και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι των δύο μεγάλων κομμάτων παρουσιάζουν σοβαρές τάσεις απογαλακτισμού.

"Θα ψηφίσω Πάνο Καμμένο", δηλώνει υπάλληλος στην περιοχή. "Έχω απογοητευτεί από τη ΝΔ και θέλω να αλλάξω. Τόσα χρόνια τους ψηφίζαμε και πραγματικά αποδείχτηκε ότι δεν μας κάνουν", καταλήγει.

"Είναι όλοι τους αλήτες", θα προσθέσει λίγο αργότερα άλλος συνταξιούχος, ενώ ακόμα και πιο σκληροπυρηνικός δεξιός αναφέρει: "Με έχει απογοητεύσει η ΝΔ, αλλά τόσο χρόνια την ψηφίζω και μου είναι δύσκολο να αλλάξω".

Οι κάτοικοι του Βόλου ήταν οι πρώτοι που αντίκρισαν το Γιώργο Παπανδρέου να απολαμβάνει βόλτες κανό στις θάλασσες των κατά τ’ άλλα… ξεχασμένων και από τα δύο μεγάλα κόμματα γειτονικών Βόρειων Σποράδων τον περασμένο Φεβρουάριο, την ίδια στιγμή που στην Αθήνα διακυβεύονταν το μέλλον της χώρας.

Και αυτό όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται είναι ένα περιστατικό που δεν θα ξεχάσουν μπροστά από την κάλπη…

* Ευχαριστούμε θερμά τη μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα ηλεκτρονική ιστοσελίδα Βόλου e-volos.gr .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οδοιπορικό του NEWS 247 στο Βόλο

SHARE:

24Media Network