Οι νέοι της ΝΔ: Τρεις υποψήφιοι κάτω των 40 εξηγούν στο NEWS 247 γιατί κατεβαίνουν για πρώτη φορά

Οι νέοι της ΝΔ: Τρεις υποψήφιοι κάτω των 40 εξηγούν στο NEWS 247 γιατί κατεβαίνουν για πρώτη φορά

Ο Γιώργος Κώτσηρας στο υπόλοιπο Αττικής, ο Τάσος Μπαρτζώκας στην Ημαθία και η Άννα Ευθυμίου στην Α' Θεσσαλονίκης εξηγούν γιατί κατά τη γνώμη τους πρέπει να μπουν νέοι στην πολιτικοί και γιατί οι νέοι να ψηφίσουν ΝΔ

Η ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές ήταν σημαντική, καθώς το 55% των υποψηφίων δοκιμάζει για πρώτη φορά την τύχη του σε εθνικές εκλογές.

Αξιόλογη είναι και η συμμετοχή νέων κάτω των 40 ετών, εκ των οποίων τρεις μιλούν σήμερα στο news247 και εξηγούν γιατί κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο, γιατί πρέπει να μπούν νέοι στην πολιτική και γιατί οι νέοι να ψηφίσουν Ν.Δ, αλλά και για ποιους λόγους ζητούν την ψήφο των συμπολιτών τους ανεξαρτήτως ηλικίας, σε μία συγκυρία κάθε άλλο παρά εύκολη για τη γαλάζια παράταξη.

Γιώργος Κώτσηρας, Αττικής, 30 ετών

Σε μια εποχή όπου η απαξίωση της πολιτικής και των σημερινών κομμάτων είναι κυρίαρχη και ως ένα βαθμό δικαιολογημένη, όπου οι πολίτες νιώθουν οργισμένοι και απογοητευμένοι η απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα στην περιφέρεια Αττικής (τ. Υπόλοιπο) με τη Νέα Δημοκρατία υπήρξε προϊόν βαθιάς σκέψης και περισυλλογής. Θεμελιώδης σκέψη για την εκκίνηση αυτής της προσπάθειας στάθηκε η παραδοχή ότι η χώρα μας δεν στερείται τίποτα σε ανθρώπινο δυναμικό και παραγωγικές δυνατότητες σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. Επιπλέον ότι διαθέτει μια νέα γενιά η οποία μέσω των υψηλών προσόντων της μπορεί να φέρει νέες αντιλήψεις στα πράγματα και να πυροδοτήσει μια νέου τύπου ανάπτυξη βασιζόμενη στην επιστημονική γνώση-όπως αυτή προκύπτει από τα ανοιχτά πανεπιστήμια-, στην υγιή επιχειρηματικότα, στη χρήση των νέων τεχνολογιών και στην αξία της καινοτομίας. Το κρίσιμο λοιπόν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις έκφρασης αυτών των παραγωγικών ομάδων και να αρθρωθούν τα αιτήματα τους όχι σε μια συνδικαλιστική λογική άλλων εποχών, αλλά ως θετική πρόταση για την επάνοδο σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Ανέκαθεν αυτές οι δυνάμεις προωθούσαν την εξωστρέφεια, τις υγιείς εμπορικές συναλλαγές και στήριζαν την εθνική μας οικονομία.

Ως δικηγόρος, δεν υπαινίσσομαι φυσικά ότι γνωρίζω όλα τα προβλήματα του κλάδου των ελευθέρων επαγγελμάτων, είμαι όμως πεπεισμένος ότι με μοχλό την πίστη στην κοινή λογική και τις μεταρρυθμίσεις πολλά μπορούν να γίνουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Για το σκοπό αυτό, θέλω να διαθέσω όλες τις δυνάμεις μου και την επιστημονική μου κατάρτιση στη δέσμευση μέτρων βελτίωσης της ζωής του μέσου πολίτη, κάτι που θα επιταχύνεται όσο προχωράμε σε μια αναίρεση των στρεβλώσεων και των αδικιών του παρελθόντος. Ζώντας σε περιοχή του υπολοίπου Αττικής είμαι βέβαιος ότι υφίστανται οι αναπτυξιακές δυνατότητες κυρίως όμως οι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να στηρίζουν αυτό το νέο αναπτυξιακό εγχείρημα, επιλέγοντας τον ασφαλή και χαρτογραφημένο δρόμο.

Τάσος Μπαρτζώκας, Ημαθίας, 35 ετών

Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι κυρίως οικονομικό, είναι βαθύτατα κοινωνικό και πολιτικό. Είναι θέμα κοινωνικών προτύπων, κοινωνικών αρχών και αξιών.

Δυστυχώς τα τελευταία τριάντα χρόνια οι πολίτες πίστεψαν ότι υπάρχει μόνο ατομικό και οικογενειακό συμφέρον και ότι στη ζωή υπάρχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις.

Την ίδια ώρα άκουγα πολιτικούς να θέλουν να κάνουν τα καλό, να ξέρουν τι χρειάζεται η πατρίδα, αλλά να μην τολμούν γιατί φοβούνται το περιβόητο πολιτικό κόστος.

Όλα αυτά είχαν ένα και μόνο αποτέλεσμα: Η Ελλάδα να φτάσει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, οι πολίτες να υποστούν αιματηρές θυσίες, η πολιτική να απαξιώνεται  και η πλειοψηφία των πολιτών  να προσπαθεί να επιβιώσει και να μη θέλει να ακούει για πολιτική.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο καθένας από εμάς έχει δύο επιλογές:

Η πρώτη είναι να κλειστεί στο καβούκι του, να κοιτάξει την οικογένειά του και να προσπαθήσει να επιβιώσει. Η δεύτερη επιλογή είναι να αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να παλέψει, να αγωνιστεί για να κάτι καλύτερο. Εγώ προσωπικά έκανα την επιλογή μου. Αποφάσισα να ακολουθήσω το δύσκολο δρόμο και σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία να δώσω τη μάχη για το τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου: την Ημαθία

Για μία Ελλάδα που θα φύγει επιτέλους από το Μνημόνιο και θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Για μία Ελλάδα που θα επενδύσει στον πρωτογενή τομέα ,στην έρευνα – τεχνολογία, στη ναυτιλία, στον Τουρισμό, στην Παιδεία. Για μία Ελλάδα που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά της.

Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρεύομαι και για αυτή θα παλέψω.

Άννα Ευθυμίου, Α’ Θεσσαλονίκης, 34 ετών

«Η απόφαση μου να συμμετάσχω για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης αποτελεί συνειδητή επιλογή ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου. Θέλω να εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο μια γενιά που αναζητά όραμα, την υπέρβαση, που αρνείται τη μίζερη λογική του «όλοι ίδιοι είναι», απαιτεί αξιοκρατική ανανέωση, την επιστροφή της κοινής λογικής στον πολιτικό βίο της χώρας, μια καλύτερη Ελλάδα μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια ως ισότιμος εταίρος και όχι ως παρίας.

Πιστεύω πως η ΝΔ, με όλα τα λάθη που προφανώς έγιναν -εξαιτίας εν πολλοίς της αναγκαστικής συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ- παραμένει η μόνη δύναμη ευθύνης και σταθερότητας στη χώρα, έχοντας απέναντι της την πλήρη ιδεολογική σύγχυση και τον επικίνδυνο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που οφείλει τα διψήφια ποσοστά του αποκλειστικά και μόνο στην απογοήτευση και στην οργή των συμπατριωτών μας.

Στον προεκλογικό μου αγώνα ανέλαβα μία δέσμευση απέναντι στους ψηφοφόρους. Θέλω να είμαι έντιμη απέναντι σε όλους, δεν πρόκειται να επενδύσω σε αδάπανες υποσχέσεις που πλέον έχουν κουράσει και εξοργίσει τους Θεσσαλονικείς. Αντίθετα, τους οφείλουμε ένα μεγάλο συγνώμη για όλα όσα δεν έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες στην πόλη αυτή που μόνο τιμητικά φέρει τον τίτλο της συμπρωτεύουσας. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πολλή δουλειά, έργο, προτάσεις και παρεμβάσεις για να αποκαταστήσουμε την φθαρμένη εικόνα της Θεσσαλονίκης στον κόσμο, να κερδίσουμε την εξωστρέφεια και να επωφεληθούμε από τα αγαθά της ανάπτυξης.

Κατάγομαι από την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, μεγάλωσα όμως στη Θεσσαλονίκη, σπούδασα εδώ στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και εργάζομαι ως δικηγόρος από το 2004. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχτηκα δημοτική σύμβουλος με την ¨Ομάδα Δημιουργίας¨ στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Έχω μια υπέροχη οικογένεια με ένα καταπληκτικό γιο ενάμισι έτους που λατρεύω. Στους δικούς μου ανθρώπους δεσμεύτηκα το εξής: δεν πρόκειται εξαιτίας των εκλογών και της μάχης του σταυρού να παραδώσω την προσωπική μου ζωή σε κουτσομπολίστικα έντυπα. Αυτό μου το απαγορεύουν οι αρχές και οι αξίες μου. Βουλευτής θέλω να εκλεγώ, να εκπροσωπήσω επάξια τον τόπο μου, διαφυλάσσοντας πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπεια μου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα