Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: “Νύχτα γιορτής για την σταθερότητα της Ευρώπης”

Διαβάζεται σε 2'
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν AP

Τιμωρία για ακραίους δεξιούς και αριστερούς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των exit polls στη Γερμανία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Οι πρώτες της δηλώσεις.

Τις πρώτες της δηλώσεις με αφορμή την πρόγνωση αποτελέσματος (exit poll) για τις ευρωεκλογές πραγματοποίησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάνοντας λόγο για “νίκη” καθώς το κόμμα της εμφανίζεται πρώτη δύναμη στη Γερμανία.

“Είμαστε η πρώτη δύναμη στη Γερμανία” είπε χαρακτηριστικά η κ. φον ντερ Λάιεν, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το αποτέλεσμα “τιμωρία για ακραίους δεξιούς και αριστερούς”.

Στη συνέχεια, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι αυτή η νύχτα θα είναι “νύχτα γιορτής για την σταθερότητα της Ευρώπης”.

Τι δείχνει το exit poll για Γερμανία

Σαφές προβάδισμα για την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με 29,5% δίνει η πρώτη πρόγνωση αποτελέσματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η οποία μεταδόθηκε πριν από λίγο.

Ακολουθούν η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 16,5%, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 14%, οι Πράσινοι με 12%, η νεοσύστατη «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) με 5,5%, το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με 5% και η Αριστερά με 2,8%.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων έφθασε στο 64%, έναντι 61% το 2019.

Ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης από την πλευρά του έθεσε ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κάρστεν Λίνεμαν.

Μιλώντας στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο κ. Λίνεμαν τόνισε ότι ο καγκελάριος «πρέπει να θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης στην Bundestag» και πρόσθεσε ότι απαιτείται είτε «νέο ξεκίνημα» είτε «αλλαγή πορείας».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα