Ο τελευταίος να κλείσει τη πόρτα: Παραιτείται από το ΠΑΣΟΚ ο Μ. Καρχιμάκης για να ακολουθήσει το κόμμα Παπανδρέου

Ο τελευταίος να κλείσει τη πόρτα: Παραιτείται από το ΠΑΣΟΚ ο Μ. Καρχιμάκης για να ακολουθήσει το κόμμα Παπανδρέου
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου, Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Ευρωκίνηση

Μορφή χιονοστιβάδας έχει πάρει η ανακοίνωση του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, αφού πολλά είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κάνουν το αποφασιστικό βήμα και προσχωρούν στην κίνηση του πρώην πρωθυπουργού

Το ένα μετά το άλλο τα λεγόμενα “παπανδρεϊκά” στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανοίγουν τα χαρτιά τους και παίρνουν θέση από τη μία ή την άλλη πλευρά, παραμένοντας δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ ή προχωρώντας στο “Κίνημα Αλλαγής” του Γιώργου Παπανδρέου. Το χορό των παραιτήσεων άνοιξε ο Γραμματέας του Εθνικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης που με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για “ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου”, ενώ επιτέθηκε χωρίς να τον κατονομάζει στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατηγορώντας τον για “συντηρητικές πολιτικές”. Ο κύριος Καρχιμάκης έκλεισε την δήλωσή του λέγοντας “Ήρθε η ώρα να ΠΑΜΕ μπροστά” κάνοντας σαφή αναφορά στο βασικό σύνθημα που φαίνεται να υιοθετεί το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Μιχάλη Καρχιμάκη εδώ:

“Μετά την ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, υπήρξε η απόλυτη ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικές πολιτικές.

Ταυτόχρονα, ένα κίνημα μετατράπηκε, σε ενός ανδρός Αρχή.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή, πέραν της παραίτησης από τα όργανα του κόμματος που υπηρέτησα με συνέπεια επί 40 χρόνια, από το 1974, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο μόνος τρόπος να εμπνεύσουμε πάλι τον κόσμο, να δώσουμε όραμα χειροπιαστό και πραγματοποιήσιμο, είναι να συγκρουστούμε με όποια κέντρα αποτέλεσαν και αποτελούν τροχοπέδη για την Ελλάδα της ελπίδας.

Δυστυχώς, τις συγκρούσεις αυτές, η σημερινή ηγετική ομάδα, ούτε ήταν ούτε είναι διατεθειμένη να τις κάνει.

Ήρθε η ώρα να ΠΑΜΕ μπροστά.

Μιχάλης Καρχιμάκης”

Παραιτήσεων συνέχεια

Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν πως τον κ. Καρχιμάκη θα ακολουθήσουν σύντομα οι βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Συμεών Κεδίκογλου και Θάνος Μωραΐτης, ενώ όπως αναφέρεται στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού θα βρίσκεται αύριο και ο Δημήτρης Ρέππας. Επιπλέον, στο νέο κόμμα Παπανδρέου αναμένεται να δούμε τον στενό του συνεργάτη Γιώργο Ελενόπουλο, αλλά και τον πρώην υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη.

Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως είναι προσωπικό θέμα για κάθε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το τι θα πράξει. Σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης βουλευτών, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί και το μόνο που απαιτείται δεοντολογικά και ηθικά είναι η παραίτηση από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ. Ήδη, πάντως, ο Φίλιππος Σαχινίδης, απέστειλε επιστολή στον Γραμματέα της Ν. Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, με την οποία του γνωστοποιεί ότι παραιτείται από μέλος του Κινήματος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα