ΠΑΣΟΚ: “Ποιον έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης; Σύντομα η απάντηση”

ΠΑΣΟΚ: “Ποιον έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης; Σύντομα η απάντηση”

Σύντομα οι απαντήσεις σχετικά με το πρόσωπο που έχει "στο μυαλό του" ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη θέση πρωθυπουργού σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ.

“Ποιον έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης; Σύντομα η απάντηση”, αναφέρεται σε βίντεο που ανήρτησε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στα social media.

Πολλοί δε, σχολίασαν πως το όλο βίντεο, θυμίζει “τρέιλερ” αλά Netflix.

Σε κάθε περίπτωση, το ποιο πρόσωπο θα προτείνει ή θα στηρίξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση, είναι ένα από τα πλέον “καυτά” θέματα που παίζει το τελευταίο διάστημα στην πολιτική ατζέντα, ενόψει εκλογών. Στη συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης στον ΑΝΤ1, ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης σημείωνε πάντως πως δεν θα “υποδείξει” εκείνος τον επόμενο πρωθυπουργό.

“Δεν είπα ποτέ ότι θα πω ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Ποτέ. Είπα, πρώτα απ’ όλα, να έχουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε την τελευταία φορά και, φυσικά, πολύ κοντύτερα στους αντιπάλους μας”, ανέφερε για να συνεχίσει πως το πρόσωπο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία, πρέπει να είναι κοινής αποδοχής:

“Δεύτερον, προγραμματικές συγκλίσεις, γιατί δεν μπορούμε να λέμε ότι θα αλλάξουμε πολιτική μόνο στα πρόσωπα. Η πολιτική αλλάζει με συγκλίσεις. Και, τρίτον, τα πρόσωπα. Δεν θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Αυτό θα ήταν αλαζονεία και αμετροέπεια. Το πρόσωπο του πρωθυπουργού και των κορυφαίων υπουργείων θα είναι κοινής αποδοχής”.

Βενιζέλος: “Λογική και θεσμική” η πρόταση Ανδρουλάκη

Μιλώντας πάντως στο MEGA, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το όνομα του οποίου ακούστηκε το τελευταίο διάστημα ως πιθανό, σε ένα σενάριο συγκυβέρνησης, σχολίασε δηκτικά πως “θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί αυτοί που λένε τη γελοιότητα ότι μπορεί εγώ δια αντιπροσώπου χωρίς να είμαι υποψήφιος, χωρίς να θέλω, χωρίς να έχω πρόγραμμα, να έχω φιλοδοξία να διεκδικώ. Εάν πρόκειται να διεκδικήσω έναν τέτοιο ρόλο θα τον διεκδικούσα ευθέως όχι δια αντιπροσώπου, όχι πλαγίως, όχι στο παρασκήνιο”.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν ρωτήθηκε για την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη, περί προσώπου κοινής αποδοχής, είπε πως η πρόταση είναι “λογική και θεσμική” επισημαίνοντας ότι οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων είναι εντολοδόχοι πρωθυπουργοί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα