Ποτάμι: Εσωκομματικές διαφωνίες για το σποτ με την “πρώτη φορά” με τα σεξουαλικά υπονοούμενα

Ποτάμι: Εσωκομματικές διαφωνίες για το σποτ με την “πρώτη φορά” με τα σεξουαλικά υπονοούμενα

"H Άγγη έχει πολύ καιρό να το κάνει. Για την Μαρίλια θα είναι η πρώτη της φορά. Και οι δύο όμως διστάζουν", το σεξιστικό μήνυμα των σποτ που ανάρτησε το "Ποτάμι" (Vids)

Έντονες αντιδράσεις και δυσφορία προκάλεσε σε στελέχη του Ποταμιού το διαφημιστικό σποτ του κόμματος με τίτλο «Πρώτη φορά», το οποίο προβάλλει μια κοπέλα και μία μεγαλύτερη γυναίκα οι οποίες μιλούν για την «πρώτη φορά» με υπονοούμενα που παραπέμπουν στην ερωτική πράξη.

Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο που συνοδεύει τα βίντεο: «H Άγγη έχει πολύ καιρό να το κάνει. Για την Μαρίλια θα είναι η πρώτη της φορά. Και οι δύο όμως διστάζουν, η κάθε μία για τους λόγους της. Δείτε τις ιστορίες δύο γυναικών…»

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Περικλής Βαλλιάνος και Βάσω Κιντή με αναρτήσεις τους στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο facebook, χαρακτηρίζουν το σπότ κακούγουστο και σεξιστικό και ζητούν να αποσυρθεί.

Δείτε τα δύο επίμαχα βίντεο εδώ:

Στην ανάρτησή του, ο κ. Περικλής Βαλλιάνος αναφέρει: «Ζητώ να αποσυρθεί αμέσως το αισχρό και απαράδεκτο διαφημιστικό με τίτλο «πρώτη φορά», καθώς και το άλλο αχαρακτήριστο που το συνοδεύει. Οι «διαφημίσεις» αυτές προσβάλλουν κάθε γυναίκα με ένα διεστραμμένο χιούμορ. Και βέβαια υποσκάπτουν και προσβάλλουν κάθε αξία για την οποία υποτίθεται συγκροτήθηκε το Ποτάμι. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη για τα ανοσιουργήματα αυτά, αν και δεν είχα την παραμικρή γνώση και συμμετοχή. Αλλά βέβαια αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ηγεσία του κόμματος να βγει ευθαρσώς και να αποκηρύξει χωρίς περιστροφές το αίσχος των «διαφημίσεων» αυτών, και να ζητήσει συγγνώμη από κάθε γυναίκα, και θα έλεγα κάθε άνθρωπο γενικά, που θίγουν με βάναυσο τρόπο».

Απαντώντας σε επικρίσεις που δέχτηκε ο κ. Βαλλιάνος απάντησε ότι «το να οδηγείς το μυαλό κάποιου σε τέτοιες καταστάσεις σημαίνει ότι αποπροσανατολίζεις πλήρως την πολιτική επιλογή που έχει να κάνει με ώριμη σκέψη για το μέλλον του τόπου».

Σε ανάρτηση στον δικό της λογαριασμό, η υποψήφια για την Ευρωβουλή κ. Βάσω Κιντή, σημειώνει: «Βρίσκω τα δύο video του Ποταμιού με τις γυναίκες και την πρώτη τους φορά κακόγουστα και σεξιστικά. Το πρόβλημα δεν είναι ότι παρομοιάζεται η συμμετοχή στις εκλογές με την σεξουαλική πράξη και ότι μιλούν οι γυναίκες για το σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι μιλούν μόνο οι γυναίκες για το σεξ και περιμένουν και τον ωραίο τύπο. Δεν είδα να μας μιλάει κανένας άντρας για την πρώτη του φορά. Είμαι σίγουρη ότι μπορούσαμε να φτιάξουμε καλύτερα και πιο πρωτότυπα video».

Σημειώνεται ότι η Β. Κιντή εξέφρασε τη διαφωνία της και με την άποψη που εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Γ. Γραμματικάκης υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας της Ρ. Δούρου για την περιφέρεια Αττικής.

Αντίδραση ΔΗΜΑΡ

Σε ανακοίνωση του Τομέα Ισότητας της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το τηλεοπτικό σποτ από το «Το Ποτάμι» του Σ. Θεοδωράκη. επισημαίνεται:

 “Οι γυναίκες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται βάναυσα για να πουλήσουν ένα προϊόν. Αυτή τη φορά, από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη που ευαγγελίζεται την ανανέωση της πολιτικής. Τα διαφημιστικά του σποτ με αντικείμενο τις γυναίκες είναι μια ακραία εκδοχή σεξισμού. Οι πολίτες που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού για τις Ευρωεκλογές δεν προσβάλλονται από αυτές τις διαφημίσεις; Στην Ευρώπη που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν, η δυσφήμιση αυτή των γυναικών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους δημιουργούς της”.

Διαφοροποίηση με κριτική από τη Μυρσίνη Λιοναράκη

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Μυρσίνη Λιοναράκη, η οποία έχει οριστεί υπεύθυνη του Τομέα Ισότητας Φύλων, διαχώρισε τη θέση της από την ανακοίνωση του κόμματός της.

Σημείωσε ότι πρόκειται για πολιτικά παιχνίδια, με στόχο να πληγεί το Ποτάμι.

“Ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, έχω οριστεί υπεύθυνη του Τομέα Ισότητας Φύλων. Σήμερα βγήκε μία ανακοίνωση για τα τηλεοπτικά στοτάκια του Ποταμιού με την οποία δεν έχω καμία σχέση, για την οποία δεν ρωτήθηκα κ δεν ενημερώθηκα. Περιττό να σημειώσω ότι δεν θα την έγραφα έτσι ποτέ, ούτε θα χρησιμοποιούσα αυτήν την ρητορική η οποία πρωτίστως έχει πολιτικό χαρακτήρα για να χτυπήσει το Ποτάμι παραμονές εκλογών κ δευτερευόντως ενδιαφέρεται για την ισότητα κ τις γυναίκες που “χρησιμοποιούνται βάναυσα”. Αλλά μάλλον αυτό δεν ενδιαφέρει κ πολλούς στη ΔΗΜΑΡ. Εμένα όμως με ενδιαφέρει κ γιατί καταστρατηγείται για άλλη μία φορά κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας κ γιατί δεν επιθυμώ το δικό μου όνομα να συνδέεται με κάτι που δεν μου ταιριάζει. Το κόμμα που φτιάξαμε μαζί κ μας ενέπνευσε όλους δεν έχει ούτε ιδιοκτήτες, ούτε χρήστες του κατά το δοκούν. Αυτά κ συγγνώμη για την ενόχληση που λένε”, αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook.                              

Διαβάστε ακόμα στην aftodioikisi.gr

Καθαρίστριες: Όλη η απόφαση που κάνει φύλλο και φτερό Στουρνάρα-Μητσοτάκη – Τι καταλογίζει στους δύο υπουργούς

Δήμοι Π. Αττικής: Οι υποψήφιοι και τα προγνωστικά – Ποιοι δήμαρχοι δεν μπαίνουν στο β΄γύρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα