Σαμαράς: Δεν πάω σε debate με έναν υβριστή και αλαζόνα

Meeting of the Executive Secretariat of the New Democracy,Athens , 30 Dec., 2014 /         , 30 , 2014
Meeting of the Executive Secretariat of the New Democracy,Athens , 30 Dec., 2014 / , 30 , 2014 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας παίζει την Ελλάδα στα ζάρια. Σε ποιες φοροελαφρύνσεις θα προχωρήσει αν κερδίσει τις εκλογές

Αισιόδοξος πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς, όπως είπε, οι πολίτες που πιστεύουν πραγματικά στην Ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας και στις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ευρώπη, είναι συντριπτικά περισσότεροι. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του Αντέννα, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως δεν πιστεύει ότι «ο Έλληνας πολίτης θα αφήσει ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις περίεργες αντιευρωπαϊκές ιδεοληψίες του, τριτοκοσμικές ιδεοληψίες, να εκλεγεί κυβέρνηση, να κάνει τους Έλληνες πειραματόζωα» επισημαίνοντας πως όλο το παιχνίδι παίζεται στο ποιος θα είναι το πρώτο κόμμα για να πάρει τις 50 έδρες.

«Για αυτό και πρέπει ο βασικός κορμός σε μια Κυβέρνηση να είναι ο ευρωπαϊκός κορμός της Ν.Δ» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως δεν θα πάει σε debate με τον κ. Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «υβριστή» και αλαζόνα, έκανε λόγο για «πολιτικό χουλιγκανισμό» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως δεν νομιμοποιεί την πολιτική αθλιότητα.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει να κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα της Ευρώπης και τον Αλέξη Τσίπρα πως ρισκάρει τα πάντα και παίζει την Ελλάδα στα ζάρια.

«Τα μνημόνια μας έχει πει ότι θα τα σκίσει, ότι θα τα καταργήσει, ότι θα τα επαναδιαπραγματευτεί όλη αυτή τη σχέση με τους Ευρωπαίους, ότι μπορεί να κάνει ειδική σχέση, ότι θα φύγει από την Ευρωζώνη, ότι θα συνεργαστεί με τις αγορές, μεταξύ τους είναι μπερδεμένοι. Αλλά όσο και αν μπερδεύονται μεταξύ τους, ο καθένας τους λέει πράγματα τα οποία αποτελούν μονομερείς ενέργειες, οι οποίες ενέργειες αυτές είναι έξω από τους κανόνες της Ευρώπης και έξω από τους κανόνες του Ευρώ. Αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει. Το έχω πει και το πιστεύω. Ρισκάρουν τα πάντα. Παίζουν την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια.» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συμμαχία αντιευρωπαϊκών κομμάτων, έριξε την κυβέρνηση

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί την επόμενη μέρα των εκλογών με όλες εκείνες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ενέταξε στο λεξιλόγιό του τη λέξη ¨αυτοδυναμία¨ που ουσιαστικά σημαίνει αδυναμία συνεργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει με κανέναν καθώς ήδη το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ του έχουν κλείσει την πόρτα. Οσον αφορά το θέμα της προσφυγής των τραπεζών στον ELA επεσήμανε πως η ελληνική πραγματικότητα και οι αγορές αντιδρούν.

«Είχα προειδοποιήσει να αφήσουν την Κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία της. Το είχε προειδοποιήσει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όμως έγινε αυτή η συμμαχία των αντιευρωπαϊκών κομμάτων στη Βουλή, αυτό μας οδήγησε σε εκλογές. Και η Ελληνική πραγματικότητα σήμερα αντιδρά. Και οι Ευρωπαϊκές Αγορές αντιδρούν. Και αν τα αφήσουμε έτσι τα πράγματα, θα ξαναγίνουμε δυο φορές όμηροι των δανειστών μας και των ξένων» τόνισε.

Σε ερώτηση για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε σίγουρος πως μπορεί να κλείσει τη συμφωνία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και να εκταμιευθεί η δόση των 7,2 δις, ενώ θα ακολουθήσει η συμφωνία για την επόμενη μέρα.

"Στο διάστημα αυτό, εγώ θα διαπραγματευτώ με τους εταίρους μας, θα προχωρήσω στην ελάφρυνση του χρέους, αυτό που λέμε «βοήθεια χρέους»: με χαμηλότερα επιτόκια, με επιμήκυνση της περιόδου εξόφλησης των δανείων μας, δηλαδή τα χρεολύσια να τα πληρώνεις αργότερα. Και αυτό ουσιαστικά θα είναι μια σταδιακή μείωση του χρέους μας, που θα μας εξοικονομήσει, γύρω στα 2-3 δισ. κάθε χρόνο και θα μας βοηθήσει έτσι στο μεγάλο σχέδιο, όραμα που έχουμε μπροστά μας που είναι να προχωρήσουμε σε φορο-ελαφρύνσεις. Αλλά και σε αποκατάσταση βεβαίως των αδικιών που έχουν γίνει" τόνισε.

Αναφερόμενος στις φορο-ελαφρύνσεις ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε 15% φόρο σε όλα τα επιχειρηματικά κέρδη από 25% που είναι τώρα και σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ με πρόσθετη μείωση της τάξης του 7%. Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ πως θα επιβάλλει νέους φόρους στη μεσαία τάξη.

«Και που όπως όλα δείχνουν, θα είναι τετραπλάσιος για τη μεσαία τάξη! Γιατί εκεί οδηγεί. Δεν λένε ποιους θα φορολογήσουν. Δεν λένε πόσο θα τους φορολογήσουν. Λένε θα κατεβάσουν τα 2,65 δισεκατομμύρια του ΕΝΦΙΑ σε 2, αλλά δεν λένε ποιος θα πληρώσει τη διαφορά; Από πού θα βρούνε και τα δύο. Και αλήθεια είναι ότι είναι η μεσαία τάξη» δήλωσε. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει τον ανώτατο συντελεστή φορολογίας στο 60% την ώρα που ο ίδιος έχει δεσμευτεί για μείωση.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015, Αντώνης Σαμαράς
SHARE:

24Media Network