Σαμαράς: "Είμαστε οι περισσότεροι". Κάλεσμα σε μετριοπαθές κέντρο, κεντροαριστερά, νοικοκυραίους

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην καλαμάτα την κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην καλαμάτα την κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ) EUROKINISSI

Σημασία έχει μόνο ποιο θα είναι πρώτο κόμμα έστω με μία ψήφο, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους. Την Κυριακή συγκρούονται δύο κόσμοι, διαλέξτε σε ποιον θα ζήσετε, διαμήνυσε. Η απλή χειραψία με Καραμανλή που προβλήθηκε ιδιαίτερα.

Την Κυριακή συγκρούονται δύο κόσμοι, διαλέξτε σε ποιον θα ζήσετε, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη, καλώντας τους ψηφοφόρους του μετριοπαθούς κέντρου, της κεντροαριστεράς, τους νοικοκυραίους, τους αναποφάσιστους, όλους τους πολίτες πέραν και πάνω από κομματικές γραμμές να φτάσουν στην κάλπη και να κάνουν “το καθήκον τους έναντι της Ιστορίας”.

Μετά τις απανωτές δεξιές στροφές όλης της προηγούμενης διακυβέρνησης, αλλά και της πρώτης φάσης της προεκλογικής εκστρατείας και ενώ πριν δύο ημέρες οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη “δε θα παραδώσουμε τη χώρα στην αριστερά” είχαν προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις, ο κ.Σαμαράς είπε σήμερα “όχι σε τριτοκοσμικές χίμαιρες, όχι σε μετεμφυλιακά πάθη” και δήλωσε:

“Είμαστε οι περισσότεροι. Είμαστε αυτοί που αγαπάμε την Ελλάδα, όχι αυτοί που θέλουμε να εκδικηθούμε. Είμαστε η παράταξη που θέλουμε να ενώσουμε, όχι να ξεκαθαρίσουμε παλιούς λογαριασμούς”.

Με τον τρόπο αυτό έστειλε και ένα μήνυμα κατά της “εκδικητικής” προς την κυβέρνηση ψήφου, ζητώντας ουσιαστικά από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους να ψηφίσουν αρνητικά όχι κατά της Ν.Δ αλλά κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε επίσης ότι σημασία δεν έχει ποιο είναι τρίτο, τέταρτο ή πέμπτο κόμμα, αλλά ποιο είναι πρώτο έστω και με μία ψήφο, που μπορεί να κρίνει εάν τη Δευτέρα θα υπάρχει κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή ή ακυβερνησία και απομόνωση από την Ευρώπη.

Εξαπέλυσε πάντως ιδιαίτερα σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, με ρητορική που θύμιζε την αντιμνημονιακή του περίοδο, καθώς υποστήριξε πως μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει ή χρεοκοπία ή νέο μνημόνιο “πάνω που θα βγαίναμε από τα μνημόνια”, επανέφερε την ατζέντα της ασφάλειας και καθώς μιλούσε στην “έδρα” του καραμανλισμού, ξεκίνησε με επίκληση στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ενώ την ομιλία παρακολουθούσε ο Κώστας Καραμανλής.

Η (σύντομη) χειραψία του κ.Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό προβλήθηκε ιδιαίτερα, καθώς το Μαξίμου αρέσκεται να χρησιμοποιεί την απήχηση που ακόμη έχει ο κ.Καραμανλη σε μεγάλο τμήμα της ευρύτερης κεντροδεξιάς. Γαλάζιες πηγές έκαναν επίσης λόγο για 5.000 άτομα στην ομιλία, με μεγάλη συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ.

Ο κ.Σαμαράς επανέλαβε τις δικές του υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας και την καταγγελία περί διπλής απάτης από το ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στο κούρεμα του χρεους και τη φορολόγηση της μεσαίας τάξης.

“Δεν μπορούν εκείνοι να μιλάνε για ελπίδα. Τα λεφτά υπάρχουν μας τα έχουν πει κι άλλοι. Μας τα παν κι άλλοι. Μας είπαν για πιστόλι στο τραπέζι και πήγαν και υπέγραψαν μνημόνιο”, είπε.

Υποστήριξε ότι “κι εμείς σκληρή κριτική κάναμε, αλλά δεν τους βρίσαμε ποτέ. Προσπαθούν να το παίξουν ηγετικά, αλλά τους βγαίνει συμπεριφορά κατάληψης αμφιθεάτρου στο γυμνάσιο ούτε καν στο πανεπιστήμιο” και πως “Εαν δικό μας στέλεχος καθύβριζε τον κ.Τσίπρα θα τον είχα στείλει σπίτι του.” Σχολίασε επίσης ότι αυτό που είπε ο κ.Τσίπρας στη Ρόδο ούτε στα γήπεδα δε λέγεται και πρόσθεσε: “Αυτό ειναι το ήθος και η αλαζονεία τους. Σκεφτείτε κι όλας να μας κυβερνούσαν, αλλά τη Δευτέρα η Ελλάδα θα είναι γαλάζια”.

Επανέφερε τέλος την ατζέντα της ασφάλειας λέγοντας χαρακτηριστικά και με ειρωνεία: “Εάν τύχει οπλισμός Ξηρός να πέσει πάνω σε αστυνομικό τι να κάνουμε, ο ένας ήταν οπλισμένος κι ο άλλος άοπλος”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015, Αντώνης Σαμαράς
SHARE:

24Media Network