Σαμαράς: "Θα μειώσω την ανεργία στο μισό"

Ο προόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποίησε ομιλία σε συνδικαλιστές και παραγωγικούς φορείς για εργασιακά θέματα, στο Λαύριο, Τρίτη 1 Μαΐου 2012. (EUROKINISSI // ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ο προόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποίησε ομιλία σε συνδικαλιστές και παραγωγικούς φορείς για εργασιακά θέματα, στο Λαύριο, Τρίτη 1 Μαΐου 2012. (EUROKINISSI // ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για την ανεργία, μιλώντας στο Λαύριο

Πως θα μειώσει την ανεργία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και μάλιστα κατά 50% υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εργαζόμενους και ανέργους στο Λαύριο.

"Προτεραιότητά μας, απόλυτη, είναι να σταματήσουμε, να ανακόψουμε τον εφιάλτη της ανεργίας", είπε και πρόσθεσε ότι μπορούμε να υποκινήσουμε ανάκαμψη που θα φτάσει τις 9 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, τουλάχιστον, και θα δημιουργηθούν πολλές δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως αυτό είναι εφικτό, με την προϋπόθεση βέβαια πως θα επιτευχθεί ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

"Ανάπτυξη, που να αντέχει στον χρόνο και να επιταχύνεται με το πέρασμα του χρόνου... Για να βγούμε οριστικά και από την κρίση, και από τον υπερδανεισμό και από το Μνημόνιο".

Ο κ. Σαμαράς ανέπυξε το σχέδιό του με ένα πράδειγμα:

"Να θυμάστε ότι για κάθε 1% που ανεβαίνει το ΑΕΠ αυτό ισοδυναμεί με 45- 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και με ένα δισεκατομμύριο μικρότερο έλλειμμα.

Αν χρησιμοποιήσουμε τα δύο επόμενα χρόνια τα μισά περίπου (7 δισ.) από τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΕΣΠΑ (χωρίς τίποτε άλλο απ' ό,τι προβλέπει το πρόγραμμά μας για ανάκαμψη- συμβάσεις παραχώρησης υποδομών, ξεμπλοκάρισμα αυτοχρηματοδοτούμενων μέσω Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κλπ.) αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί πρόσθετο ΑΕΠ της τάξης των 15 δισεκατομμυρίων, τουλάχιστον.

Αυτό ισοδυναμεί με 7 μονάδες ΑΕΠ. Δηλαδή θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ή θα διασωθούν θέσεις που κινδυνεύουν, πάνω από 300.000! Αν ταυτόχρονα υπάρξουν και μέτρα ρευστότητας, αυτό θα είναι μόνιμο, όχι μια μόνο στιγμή. Και θα έχει διάρκεια, θα οδηγήσει σε Ανάπτυξη".

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως για να πάρει μπρος η Οικονομία δεν αρκεί να πέσουν χρήματα από το ΕΣΠΑ, πρέπει να υπάρξει και η απαραίτητη ρευστότητα και εξήγησε:

"Θα συμβεί μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με το εργαλείο ρευστότητας που ήδη συζητιέται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με την πρόσθετη δανειοδότηση που θα πάρουν οι ελληνικές τράπεζες, όπως πήραν από τον Μ. Ντράγκι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές, με τα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ κλπ".

Για αυτόν τον λόγο εξήγγειλε δύο πρόσθετα μέτρα, τα οποία, όπως σημείωσε, θα δημιουργήσουν επιπλέον ρευστότητα.

Την επιστροφή των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες ύψους έξι δισεκατομμυρίων, εκ των οποίων περίπου τα πέντε ως το τέλος του χρόνου, και τη φορολογική αμνήστευση για την επιστροφή καταθέσεων μαζί με κάποια πρόσθετα μέτρα για την εγγυοδοσία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη μείωση της φορολογίας:

"Σταδιακά μείωση των φορολογικών συντελεστών, που θα αρχίσει με 15% για τα νομικά πρόσωπα και θα φτάσει σε μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών σε επίπεδα που δεν υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα. Αυτό είναι αληθινή επανάσταση!".

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι για να υπάρξει απασχόληση, πρέπει να υπάρξουν επιχειρήσεις.

"Και για να υπάρξουν επιχειρήσεις και νέες επενδύσεις, δεν μπορούμε εμείς να τις φορολογούμε τριπλάσια απ' ό,τι κάνουν οι γειτονικές μας χώρες".

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι "όλα αυτά τα μέσα τα έχουμε στη διάθεσή μας Όλα αυτά δεν τα απαγορεύει η δανειακή σύμβαση. 'Αρα μπορούμε να τα κάνουμε. Θα συνοδευτούν από αληθινά αναπτυξιακές πρωτοβουλίες -μαρίνες, νέες υποδομές τουρισμού, ενέργεια, καθετοποίηση- μεταποίηση προϊόντων και σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών".

Για το κλείσιμο όμως κράτησε όλο το... ζουμί, αφού εξήγησε ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να υπάρχει ανάπτυξη και απασχόληση:

Το χτύπημα της γραφειοκρατίας, στο οποίο, είπε, δίνουμε τη μέγιστη προτεραιότητα, μαζί με τη σταδιακή μείωση των φόρων.

SHARE:

24Media Network