Σαμαράς: Το λόμπι της δραχμής ποντάρει στον Τσίπρα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ (EUROKINISSI / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ (EUROKINISSI / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) G4PHOTOS

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά σε κυριακάτι εφημερίδα. Τι δήλωσε από τη Ρόδο, εν μέσω της προεκλογικής του εκστρατείας ο πρόεδρος της ΝΔ. Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό του πρόγραμμα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι υπάρχει λόμπι της δραχμής που επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή για να λεηλατήσουν τη χώρα κανονικά στη συνέχεια, ενώ τόνισε ότι αν διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας, μόνοι μας θα αναγκαστούμε να φύγουμε από το ευρώ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής σημειώνει πως "η Ευρώπη αλλάζει και θα ήταν έγκλημα να χάσουμε, ύστερα από τόσες θυσίες την ευκαιρία που άρχισε να προβάλλει. Δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα το ευρωομόλογο. Αν εμείς έχουμε καταγγείλει εν τω μεταξύ τη δανειακή σύμβαση, δε θα μπορέσει η Ελλάδα να επωφεληθεί. Όπως δε θα επωφεληθεί ούτε από τα ομόλογα έργου που θα βγουν πολύ νωρίτερα".

Κατηγορεί μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκφράζει το παλιό, το λαϊκισμό και τον κρατισμό και προσθέτει: "Να μην ισχυρίζεται κανείς ότι δεν υπάρχει η διαδικασία αποπομπής μας από την ευρωζώνη. Αν διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας, μόνοι μας θα αναγκαστούμε να φύγουμε. Και κάτι τελευταίο: Αν υπήρχε μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης, τότε προτού αντιδράσουν οι δανειστές μας θα αντιδρούσαν οι αγορές. Και εκεί δεν υπάρχει ούτε σκληρή διαπραγμάτευση, ούτε μπλόφα" .

Σε ότι αφορά την κυβερνητική συνεργασία ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι μπορεί να συνεργαστεί με όσους δέχονται την επιδίωξη "να εξαλείψουμε το έλλειμμα, αλλάζοντας την οικονομική πολιτική της ασφυξίας και παραμένοντας στο ευρώ".

Επίσκεψη στη Ρόδο με βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν είναι ελπίδα να αυξάνεις τους φόρους, να διώχνεις επενδύσεις, να τα βάζεις με τους εθνικούς σου πρωταθλητές, τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, και με τις εξαγγελίες σου, να κατεβάζεις την ελληνική σημαία από εκατοντάδες πλοία. Παρακμή είναι. Ελπίδα είναι να δημιουργείς καινούργιες θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του τόπου", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τη Ρόδο

Συνέχισε λέγοντας "δεν είναι ελπίδα να προσκαλείς ανοιχτά στη χώρα σου όλου του κόσμου τους λαθρομετανάστες για να τους χαρίσεις ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο. Τριτοκοσμικό είναι! Ελπίδα είναι το αυτονόητο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη στην ασφάλεια. Δεν είναι ελπίδα να οδηγήσεις την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ και τους Έλληνες στην απομόνωση. Εθνική καταστροφή είναι".

Καταλήγοντας στη δήλωσή του εκτίμησε ότι "ελπίδα είναι η συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, ώστε με εθνικό σχέδιο να αλλάξουμε όσα πλέον δεν αντέχουμε. Για να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βγάλουμε την Πατρίδα μας από την κρίση τη βαθειά. Αυτή η μάχη είναι μάχη όλων των Ελλήνων και θα την κερδίσουμε".

SHARE:

24Media Network