Σπαρτιάτες: Το ακροδεξιό μόρφωμα που “ευλόγησε” ο Κασιδιάρης, μπαίνει στη Βουλή

Σπαρτιάτες: Το ακροδεξιό μόρφωμα που “ευλόγησε” ο Κασιδιάρης, μπαίνει στη Βουλή
Σπαρτιάτες AFP

Με τις "ευλογίες" του καταδικασμένου πρωτοπαλίκαρου της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη οι μέχρι πρότινος εντελώς άγνωστοι Σπαρτιάτες δείχνουν πως μπαίνουν στη Βουλή.

Κανείς, ή σχεδόν κανείς δεν θα ήξερε το κόμμα “Σπαρτιάτες” αν ο καταδικασμένος νεοναζί, πρώην πρωτοπαλίκαρο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δεν είχε εκφράσει δημοσίως τη στήριξή του στον εν λόγω σχηματισμό.

Από τη στιγμή που έγινε αυτό (και αφού ο ίδιος ο Κασιδιάρης δεν είχε δικαίωμα να κατέβει στις εκλογές είτε με δικό του σχηματισμό είτε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, οι Σπαρτιάτες, άρχισαν να ανιχνεύονται στις δημοσκοπήσεις, αρχικά με μικρά ποσοστά, λίγο πάνω από το 1% και εν συνεχεία με μεγαλύτερα.

Oι άνθρωποι βέβαια δεν κρύβονται. Κάθε άλλο. Οπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, σε πρόσφατη διανομή φυλλαδίων στα διόδια της Ελευσίνας, ενημέρωναν επίσημα τον κόσμο ότι “ο Ηλίας Κασιδιάρης στηρίζει το κόμμα Σπαρτιάτες”. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία.

spartiates.gr

Ακόμα και τώρα όμως που όπως φαίνεται εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή, ελάχιστοι ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Ως πρόεδρος αλλά και ιδρυτής του κόμματος (από το 2017) εμφανίζεται ο Βασίλης Στίγκας. Ο εν λόγω είχε συνεργαστεί με την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη (!) τόσο στις ευρωεκλογές του 2019 όσο και στις βουλευτικές του ίδιου έτους με πενιχρά αποτελέσματα.

«Είμαι άνθρωπος της αγοράς. Δεν περιμένω να με ταΐσει κανένας, δεν κυνηγάω θέσεις σε κομματικά γραφεία» έχει δηλώσει προ καιρού ο ιδρυτής Στίγκας σε μία συνήθη, για ακροδεξιό, προεκλογική σύσταση.

Όπως ο ίδιος έχει αφηγηθεί, αρχικά συντάχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία για να μεταπηδήσει στη συνέχεια στην Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Εν συνεχεία έκανε ένα πέρασμα από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και έπειτα συνεργάστηκε με το κόμμα ΠΑΤΡΙΕ του στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού και συμπορεύθηκε με την Εθνική Λαϊκή Συνείδηση (ΕΛΑΣΙΝ) του Γιάννη Λαγού (καταδικασμένος για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και αυτός).

Μισό πρόγραμμα στις γνωστές ακροδεξιές κατευθύνσεις

Αν αναζητήσει κανείς στο επίσημο site των Σπαρτιατών τις βασικές προγραμματικές θέσεις του κόμματος, θα βρεθεί προ εκπλήξεως. Ελάχιστα από τα πεδία είναι συμπληρωμένα. Υλικό υπάρχει, μεταξύ άλλων για την Παιδεία και (φυσικά) για το Μεταναστευτικό.

Στην Παιδεία, ειδικότερα για τα νηπιαγωγεία, εντοπίζουμε την εξής παρατήρηση: “Αποφυγή σεξουαλικής αγωγής με «μοντέρνα» και αλλόκοτα προγράμματα”. Τι άλλο να σχολιάσει κανείς;

Στο Μεταναστευτικό πιστεύουν ότι το κράτος πρέπει “να φροντίσει για απαγόρευση λειτουργίας παλαιών και νέων ΜΚΟ εντός της Επικράτειας. Να ακολουθήσει εξονυχιστικός, οικονομικός και θεσμικός έλεγχος όλων των υπαρχόντων τους, με κύριο μέλημα την πλήρη παύση των εργασιών τους και την απονομή δικαιοσύνης στις έκνομες ενέργειές τους”. O ορισμός της Alt Right.

“Θα είναι η οργάνωση αυτή ο «δούρειος ίππος» ώστε να εκπροσωπηθεί ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην επόμενη Βουλή;” αναρωτιέται, ευθαρσώς το “Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπισης της Ακροδεξιάς” και το alterthess.

Οι απαντήσεις δεν θα αργήσουν να έρθουν αλλά, μεταξύ μας, όλοι ψυχανεμιζόμαστε τι έχει ήδη συμβεί και τι πρόκειται να συμβεί. Εκτός και αν κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας…

Από που πήραν ψήφους οι Σπαρτιάτες

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα