Σταύρος Θεοδωράκης: Πέρασα σήμερα πολύ όμορφα εδώ στη Χαλκίδα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα

Σταύρος Θεοδωράκης: Πέρασα σήμερα πολύ όμορφα εδώ στη Χαλκίδα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα

Το Ποτάμι, μια καινούρια δύναμη με νέους και δημιουργικούς ανθρώπους μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας, λέει από τη Χαλκίδα ο Σταύρος Θεοδωράκης

Στη Χαλκίδα, τον επόμενο σταθμό της προεκλογικής περιοδείας, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού περπάτησε στην αγορά της πόλης όπου συνομίλησε με πολίτες, απάντησε στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους, ενώ λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του, ερωτώμενος από δημοσιογράφο για το στόχο του Ποταμιού στις εκλογές δήλωσε:

Το Ποτάμι προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τους έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά. Τους έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά γιατί η χώρα έμεινε πίσω. Θα μπορούσε να πάει μπροστά αλλά τα παλιά κόμματα αντί να κοιτούν τους πολίτες, την αληθινή κοινωνία, κοιτούσαν κυρίως τα κομματικά τους στελέχη. Τα κόμματα λοιπόν πήγαν καλά, η χώρα πήγε άσχημα. Αυτό που προσπαθούμε να πούμε στους Έλληνες πολίτες είναι ότι ήρθε η στιγμή να πουν ότι το Ποτάμι, μια καινούρια δύναμη με νέους και δημιουργικούς ανθρώπους μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα της χώρας. Είδατε ότι η καμπάνια μας αναφέρεται στα πρόσωπα. Εμείς έχουμε και τα πρόσωπα και έχουμε τις λύσεις.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει τρόπος, κατά τη γνώμη σας, να συνδυαστεί το να κοιτάζουμε το πρόσωπο της κοινωνίας, αληθινά, μαζί με ευρωπαϊκή μνημονιακή πολιτική;

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας έτσι όπως τα κατάφερε καθυστέρησε πάρα πολύ και αναγκάστηκε να υπογράψει ένα μνημόνιο που έχει αρκετά προβλήματα. Δεν έχουμε άλλη λύση όμως. Έχουμε ανάγκη τους συμμάχους και τα χρήματα τους. Πρέπει να συνεργαστούμε με τους ευρωπαίους εταίρους μας για να απαλύνουμε τις αδικίες και τους χαμένους των μνημονίων. Αυτή είναι η πρόταση του Ποταμιού. Οι άνεργοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτοί που έχουν χάσει τα περισσότερα στην Ελλάδα, πρέπει να βοηθηθούν και νομίζω ότι αν υπάρξει μια καλή πολιτική εξέλιξη και το Ποτάμι είναι δυνατό στις 21 του μήνα. Μόνο έτσι θα γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας και θα μπορέσουμε πραγματικά να μιλήσουμε για μια καλύτερη μέρα για τους χαμένους των μνημονίων.

Δημοσιογράφος: Είστε αισιόδοξος ή επιφυλακτικός;

Σταύρος Θεοδωράκης: Είμαστε αισιόδοξοι. Πρέπει να αποδειχθεί όμως ότι και ο κόσμος ακούει τη φωνή μας. Μπορεί εγώ να πέρασα σήμερα πολύ όμορφα εδώ στη Χαλκίδα, συναντώντας εκατοντάδες φίλους αλλά αυτό πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα. Δεν προλαβαίνω να πάω παντού, ελπίζω οι Έλληνες πολίτες όμως να συνειδητοποιήσουν ότι το Ποτάμι είναι η χρήσιμη δύναμη για την επόμενη μέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα