Στην αντεπίθεση η Περιφέρεια Αττικής για τη μεταφορά αποθεματικών στην ΤτΕ

Τριήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα "Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική", στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με διοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Τριήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα "Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική", στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με διοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Τι διευκρινίζει η περιφερειακή Αρχή Αττικής για το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος. Κάνει λόγο για μικροκομματικές σκοπιμότητες

Σε ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες για μεταφορά αποθεματικών της Περιφέρειας Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε η περιφερειακή Αρχή Αττικής.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις, η περιφερειακή Αρχή έφερε προς έγκριση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την ανάγκη να ανοιχθεί από την Περιφέρεια λογαριασμός ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου θα μεταφερθούν κεφάλαια που βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα επένδυσής τους.

Για τη μεταφορά ποσών στον λογαριασμό ισχύει η υπ' αριθμ απόφαση 350/2014. Τον λογαριασμό θα δεσμεύουν ο εκάστοτε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών, αναπληρούμενος από τον προϊστάμενο της ταμειακής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών καθώς κι ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος, αναπληρούμενος από την περιφερειακή σύμβουλο, Αιμιλία Τζίβα, και ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καραμάνος.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την εξουσιοδότηση του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καραμάνου για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να μεταφερθεί το μέγιστο δυνατό ποσό από τους υπάρχοντες μη προθεσμιακούς λογαριασμούς της Περιφέρειας Αττικής στις εμπορικές τράπεζες στο λογαριασμό. Η απόφαση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως σημειώνεται, μέχρι σήμερα 110 εκατομμύρια της Περιφέρειας βρίσκονται διάσπαρτα σε 99 λογαριασμούς εμπορικών τραπεζών, σχεδόν άτοκα. Στόχος της περιφερειακής Αρχής είναι να συγκεντρωθούν σε έναν λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε στη συνέχεια να αξιοποιηθούν με υψηλό επιτόκιο. Με διαφανείς και διαγωνιστικές διαδικασίες, με υπευθυνότητα προς το δημόσιο συμφέρον, με εντιμότητα προς τους πολίτες.

Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται ή / και γράφονται, είτε περί του ύψους του ποσού, είτε περί του σκοπού του λογαριασμού, εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες, ιδιαίτερα προκλητικές όταν εκφέρονται από τους υπαίτιους της οικονομικής καταβαράθρωσης της χώρας, διευκρινίζεται.

Και το ενημερωτικό σημείωμα καταλήγει: «Αλγεινή τέλος εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και άλλα έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, αναφερόμενα στο άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ, έκαναν λόγο για "απιστία" και επικίνδυνη και ασταθή οικονομική κίνηση που μπορεί να επιφέρει ως και ποινικές κυρώσεις. Στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα, όλοι φέρουμε ακέραια την ευθύνη των λόγων και των πράξεών μας».

SHARE:

24Media Network