Στο ΣτΕ οι αιτήσεις για κατ' εξαίρεση προσλήψεις στο δημόσιο κατά την προεκλογική περίοδο

Στο ΣτΕ οι αιτήσεις για κατ' εξαίρεση προσλήψεις στο δημόσιο κατά την προεκλογική περίοδο

Η ειδική επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να εκφέρει γνώμη για προσλήψεις σε φορείς του δημοσίου, κατ' εξαίρεση του νόμου που απαγορεύει κάθε τέτοια διαδικασία σε προεκλογική περίοδο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκαν οι πρώτες αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές κατά την προεκλογική περίοδο στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι από την ημέρα ανακήρυξης των βουλευτικών εκλογών απαγορεύονται οι προσλήψεις και οι μεταθέσεις υπαλλήλων στο Δημόσιο, κ.λπ.

Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται του νόμου

Όμως, μπορεί να πραγματοποιηθούν προσλήψεις, μεταθέσεις, κ.λπ. εφ' όσον προηγηθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2190/1994, η προηγούμενη θετική γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα κρίνει την αναγκαιότητα των προσλήψεων, μεταθέσεων, κ.λπ. Η εν λόγω επιτροπή του ΣτΕ συγκροτείται, αμέσως μετά την ανακήρυξη των βουλευτικών εκλογών και κατ’ αυτή την προεκλογική περίοδο, προεδρεύει η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ.

Συγκεκριμένα, έως τώρα έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ οκτώ αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις.

- 55 υπάλληλοι για κάλυψη αναγκών σχετικών με το μεταναστευτικό

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την πρόσληψη 55 υπαλλήλων και ειδικότερα την πρόσληψη 32 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την κάλυψη αναγκών λόγω των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα και 6 υπαλλήλων για το κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λέσβου. Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την πρόσληψη 17 δημοτικών αστυνομικών, όπως και την μετάταξη ενός υπαλλήλου.

- Εξαίρεση ζητείται και για τους ωρομίσθιους στην εκπαίδευση

Ακόμη, το υπουργείο Παιδείας ζητεί την αναστολή των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς να καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών, ενώ το υπουργείο Εργασίας ζητεί την εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς όμως και πάλι να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν.

Επίσης, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ζητεί την πρόσληψη 51 υπαλλήλων με 8μήνες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Εξάλλου, ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Βόλου ζητεί την πρόσληψη 83 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ο δήμος Κισσάμου ζητεί την πρόσληψη 2 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών αναγκών.

Τέλος, ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ναυπλιέων ζητεί την πρόσληψη υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (11μήνη απασχόληση), ενώ το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισίδωρος και Ραϋμόνδου Ντάνκαν ζητεί την άδεια για να προκηρύξει τη διαδικασία πρόσληψης καθηγητών χορού για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015
SHARE:

24Media Network