Στυλιανίδης για ΚΙΕΦ: Είναι λάθος να γυρίζουμε στην γκετοποίηση των ανθρώπων

Στυλιανίδης για ΚΙΕΦ: Είναι λάθος να γυρίζουμε στην γκετοποίηση των ανθρώπων
Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Ροδόπη, Ευρυπίδης Στυλιανίδης Eurokinissi

Σχόλιο του πρώην υπουργού και υποψήφιου βουλευτή με τη ΝΔ στη Ροδόπη για το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας που κυριάρχησε στην συγκεκριμένη περιφέρεια στις ευρωεκλογές.

Για το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας που βγήκε πρώτο σε Ροδόπη και Ξάνθη στις ευρωεκλογές, μίλησε στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στο νομό Ροδόπης.

Όπως είπε, η κίνηση αυτή “πρωτοεμφανίστηκε το 1989 από τον Αχμέτ Σαδίκ και στη συνέχεια μορφοποιήθηκε σε ενιαίο κόμμα στις προηγούμενες ευρωεκλογές που πήρε πολύ υψηλά ποσοστά 42-43% στη Ροδόπη και την Ξάνθη”.

“Δεν επιδίωξε αυτόνομη κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές αλλά στις εκλογές του ’14 μέτρησε το ποσοστό επιρροής στη μουσουλμανική μειονότητα που ήταν άνω του 80%. Επανεμφανίζεται κάνοντας πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές ώστε να εκλέξει το μέγιστο αριθμό μουσουλμάνων βουλευτών”.

Κατά τον κ. Στυλιανίδη, “σε μια δημοκρατικών κοινωνία, είναι λάθος να γυρίζουμε στην γκετοποίηση των ανθρώπων με κριτήριο την καταγωγή ή τη θρησκεία. Θα ήθελα οι μουσουλμάνοι να εκφράζονται μέσα από αντιπροσώπους που θα συμμετέχουν ισότιμα στα πολιτικά κόμματα, παρά να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό κίνημα και να χειραγωγήσουν άλλα κέντρα”.

“Πρέπει να προσέξουμε” είπε για να συμπληρώσει ότι “στη Θράκη, έχουμε κάτι πολύ σημαντικό: την δημιουργική και ειρηνική συμβίωση των σύνοικων στοιχείων , είναι λάθος να μπούμε σε φανατισμούς και διαχωρισμούς και σε κινήματα που μπορεί να αποκτήσουν εθνικιστικό χαρακτήρα και να διχάσουν την κοινωνία”

“Δεν λέω κάτι τέτοιο για το κόμμα αυτό” συνέχισε, “αλλά δεν μπορώ να προσπεράσω αδιάφορα ότι όλη η Ελλάδα είναι γαλάζια και δύο νομοί έχουν άλλο χρώμα”.

Ως λύση προτείνει να συσταθεί μια διακομματική επιτροπή όπως υπήρχε κάποτε, να δοθεί βάρος στην ανάπτυξη της Θράκης, να σταματήσει η αιμορραγία χριστιανικού πληθυσμού λόγω ανεργίας και να ενισχυθεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

“Έχουν φύγει από τη Θράκη πάνω από 5.500 νέοι τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν ενδιαφέρεται” ανέφερε χαρακτηριστικά και κλείνοντας είπε:

“Ελπίζω ότι η ΝΔ θα ακολουθήσει μια ολοκληρωμένη πολιτική αλλά θα ήθελα να είναι συναπόφαση όλων των κομμάτων και να έχει συνέχεια και αποτελεσματικότητα η πολιτική αυτή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα