Θάνος Τζήμερος στο NEWS 247: "Στις επόμενες εκλογές θα μπούμε στη Βουλή"

Θάνος Τζήμερος στο NEWS 247: "Στις επόμενες εκλογές θα μπούμε στη Βουλή"

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος "Δημιουργία Ξανά", Θάνος Τζήμερος, για τον Αλέξη Τσίπρα, τη Χρυσή Αυγή, τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, τους παράνομους μετανάστες και την επιτυχία του κόμματός του παρότι δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή (Vids)

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με νηφαλιότητα και απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Ακόμη, το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live blogging πλατφόρμας του.

Στο πλαίσιο των live συνεντεύξεων, την Τετάρτη φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής του κόμματος "Δημιουργία Ξανά", Θάνος Τζήμερος.

"Ο Τσίπρας μετέφερε την κατάληψη Λυκείου Αμπελοκήπων στην κεντρική πολιτική σκηνή και γελοιοποιείται, γιατί αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ως κόμμα διαμαρτυρίας, δεν πείστηκαν από τις θέσεις του. Sorry, αλλά αυτή είναι η αλήθεια", είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε πιο αναλυτικά τι δήλωσε ο κ. Τζήμερος:

"Είμαστε η Google των κομμάτων"

"Τη Δημιουργία Ξανά θα μπορούσε να την κάνει ο καθένας", είπε ο κ. Τζήμερος, σημειώνοντας πως όλα  αυτά τα χρόνια, οι πολίτες κουβέντιαζαν, έβλεπαν τη διαφορά με το εξωτερικό και λέγαμε, επιτέλους η Ελλάδα δεν θα λειτουργήσει σαν ένα τέτοιο κράτος", σημειώνοντας πως παρότι το κόμμα του είχε αποκλειστεί εντελώς από την τηλεοπτική παρουσία, τα κατάφερε καλά στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα της κας Μπακογιάννη, είπε ότι θα μπορούσε να είναι μία εξαιρετική υπουργός Εξωτερικών, "είναι ικανή πολιτικός, αλλά δεν με πείθει ότι τόσα χρόνια στην πολιτική σκηνή δεν είδε και δεν άκουσε".

"Δεν είχαμε καμία επαφή με τη Δημοκρατική Συμμαχία. Υπήρξαν συζητήσεις γνωριμίας πριν τις εκλογές, δεν κατέληξαν όμως σε κάτι και δεν υπάρχει λόγος να καταλήξουν τώρα", είπε χαρακτηριστικά.

"Καμία συνεργασία με τον Στέφανο Μάνο"

Αναφερόμενος στον κ. Στέφανο Μάνο, τον χαρακτήρισε ακέραιο άνθρωπο, με καινοτόμα σκέψη, που μπορεί να σκέφτεται νεανικά παρά την ηλικία του, ενώ έχει αποδείξει ότι πάντα αναλάμβανε την ευθύνη των απόψεων  και αποφάσεών του.

"Συνεργασία σε επίπεδο κομματικό δεν βλέπω να υπάρχει με τον κ. Μάνο, όμως η Δημιουργία Ξανά, είναι ανοιχτή να ακούει ανθρώπους που έχουν την ίδια άποψη. Η μόνη επαφή που είχα με τον κ. Μάνο, ήταν όταν συναντηθήκαμε για να με συγχαρεί", σημείωσε.

"Όμως η Δράση δεν απευθύνθηκε στο ευρύ κοινό, αλλά σε λίγους. Θα πρέπει ο λόγος αυτής της πολιτικής δύναμης να γοητεύσει και να πείσει. Επομένως συνεργασία σε επίπεδο κομματικό δεν θα υπάρξει. Η Δημιουργία Ξανά είναι ανοιχτή σε ανθρώπους που έχουν τις ίδιες απόψεις", πρόσθεσε.

"Στις επόμενες εκλογές θα μπούμε στη Βουλή"

"Θα μπούμε στο κοινοβούλιο σίγουρα. Το 2,15% προέρχεται από το 10% των ανθρώπων που μας ξέρουν", είπε ο κ. Τζήμερος αναφέροντας ότι δέχεται πολλά μηνύματα πολιτών, που αναφέρουν ότι δεν ήξεραν το κόμμα πριν

"Το διαφορετικό μας είναι το στυλ. Μιλάμε σαν φυσιολογικοί άνθρωποι. Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε στην Βουλή, για να πληρωνόμαστε μία ζωή, μία χαρά ήμασταν στη δουλειά μας.

Θέλουμε να κάνουμε δουλειά. Θέλουμε να μας εμπιστευθούν άνθρωποι που έχουν ίδιες απόψεις με εμάς. Και θέλουμε η πολιτική να έχει ένα νόημα, αμεσότητα και ουσία, που δεν υπήρχε στα παλιότερα κόμματα. Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων με παζάρια", πρόσθεσε, αναφέροντας πως κανείς στο κόμμα δεν τον προσφωνεί πρόεδρο, αλλά Θάνο."Είμαστε η Google των κομμάτων", είπε.

"Διάβασα το Μνημόνιο"

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του Μνημονίου, ο κ. Τζήμερος είπε ότι "πρώτον είναι ντροπή η συζήτηση που καταλήγει σε ένα ναι ή ένα όχι, για το εάν είμαστε υπέρ ή κατά του μνημονίου και δεύτερον, είναι επίσης ντροπή το ότι υπογράψαμε το Μνημόνιο".

"Επειδή όμως το διάβασα το Μνημόνιο, θεωρώ ότι κάποια πράγματα έχουν σημασία. Για παράδειγμα δεν θεωρώ ότι οι μισθοί του Δημοσίου είναι μείζονος σημασίας.

Εν συνεχεία, είπε ότι όλη η κουβέντα για το Μνημόνιο, μας αποσπά από την πραγματική ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που έχει η χώρα.

"Χρειάζεται τώρα μηχανογράφηση του Δημοσίου. Χρειάζονται αλλαγές, που δεν έκαναν όμως οι πολιτικοί παρότι προβλέπονταν στα προγράμματά τους τα τελευταία 15 χρόνια", σημείωσε.

"Δεν χρειάζεται το άσυλο στα πανεπιστήμια"

Ακόμη, κληθείς να παραθέσει τις θέσεις του κόμματός του για την Παιδεία και την άρση του ασύλου στα Πανεπιστήμια, είπε ότι "δεν χρειάζεται το άσυλο, καθώς το έχουν. Δημοκρατία σοβαρή δεν έχουμε, αλλά ελευθερία λόγου έχουμε".

"Το πανεπιστημιακό άσυλο είχε ένα νόημα όταν στην Ελλάδα απαγορευόταν να πεις κάτι που δεν είναι αρεστό στις αρχές. Οι τραμπούκοι θεωρούν ότι άσυλο είναι σε δέρνω χωρίς να μην με πειράζει κανένας", είπε χαρακτηριστικά.

"Η Αριστερά είχε την καλύτερη δουλειά στον κόσμο"

"Ο Τσίπρας μου θυμίζει έναν πελάτη μου, που κάποια στιγμή, του έκανε μία διαφήμιση που πήγε πολύ καλά και με πήρε τηλέφωνο να μου πει, να την αποσύρω, γιατί δεν μπορούσε να το διαχειριστεί. Ο Τσίπρας μετέφερε την κατάληψη Λυκείου Αμπελοκήπων στην κεντρική πολιτική σκηνή και γελοιοποιείται, γιατί αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ως κόμμα διαμαρτυρίας, δεν πείστηκαν από τις θέσεις του. Sorry, αλλά αυτή είναι η αλήθεια", είπε μεταξύ άλλων.

"Η Αριστερά είχε την πιο ωραία δουλειά στον κόσμο, αφού καθόταν στη θέση της αντιπολίτευσης". Τώρα όμως που κλήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της, όπως πρόσθεσε, είδε τα δύσκολα.

"Αυτό ας το δουν όσοι νομίζουν, ότι η τζάμπα μαγκιά είναι πολιτική", τόνισε.

"Να μην τιμωρείται κάποιος επειδή έχει εισόδημα"

Ακόμη, αναφερόμενος στην υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων, σημείωσε πως δεν θα πρέπει να φορολογούνται με υψηλό φόρο

"Προσωπικά, ήμουν  και μεροκαματιάρης και με μπλοκ, ακόμη και αχλάδια από τα χωράφια μάζευα όταν σπούδαζα", σημείωσε.

"Η φορολόγηση διώχνει το κεφάλαιο και όταν φεύγει το κεφάλαιο, φεύγει και η εργασία. Δεν πρέπει να τιμωρείται κάποιος επειδή έχει εισόδημα, επειδή ξενυχτάει και κατεβάζει ιδέες και δημιουργεί  θέσεις εργασίας", είπε χαρακτηριστικά.

"Η Ελλαδίτσα δεν μπορεί να αντέξει τη δυστυχία όλου του κόσμου"

"Το μεταναστευτικό ήταν μία πληγή που έγινε γάγγραινα", είπε ακόμη, προσθέτοντας πως αυτό που χρειάζεται είναι μεταξύ άλλων η φύλαξη των συνόρων με κάθε τρόπο και η επανεξέταση των διεθνών συμβάσεων για τα δικαιώματα των μεταναστών και τις προϋποθέσεις χορήγησης ασύλου.

"Δεν μπορεί να αντέξει η Ελλαδίτσα τη δυστυχία όλου του κόσμου. Φράξη των συνόρων για να μην μπουν άλλοι, απέλαση όσων γίνεται εδώ και τώρα και ενσωμάτωση όσων εργάζονται στη χώρα μας κι έχουν καλή συμπεριφορά εδώ και χρόνια και απόκτηση ιθαγένειας με εξετάσεις των παιδιών μετά από 15 χρόνια παραμονής των γονιών τους στην Ελλάδα", οι θέσεις της "Δημιουργίας Ξανά".

"Πρέπει επίσης να ελεγχθούν τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται από τους παράνομους μετανάστες. Λέμε και κάτι που έχει επικριθεί. Τους παίρνουμε από το γκέτο της Αθήνας και τους μεταφέρουμε σε οικονομικές ζώνες, όπου θα εργάζονται με μισθό χαμηλότερο από τους Έλληνες. Αυτό δεν είναι ρατσιστικό. Σε μια χώρα που είναι σε ύφεση οι μετανάστες, που δεν έχουν ενσωματωθεί έρχονται σε δεύτερη μοίρα".

"Φρίκη για τη δημοκρατία η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή"

Ερωτηθείς για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, είπε:

"Τη Χρυσή Αυγή τη ρούφηξε η πολιτική σκηνή, λόγω του κενού που είχε δημιουργηθεί. Όταν ο άνθρωπος του Αγ. Παντελεήμονα για να πάει από το σπίτι του μέχρι την τράπεζα χρειάζεται τη συνοδεία Χρυσαυγίτη, δεν τον νοιάζει αν αυτός πιστεύει στον Χίτλερ ή είναι χεβιμεταλάς", είπε χαρακτηριστικά.

"Γιατί μας ενοχλούν οι υμνητές του Χίτλερ, μόνο και οι υμνητές του Στάλιν δεν μας ενοχλούν;", κατέληξε.

Το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live blogging πλατφόρμας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Θάνος Τζήμερος στο News247.gr |VOD

SHARE:

24Media Network