Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στους Αμπελοκήπους, την Κυριακή 18 Μαΐου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Οι δηλώσεις των υποψήφιων δημάρχων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος (vids)

Λακωνικός εμφανίστηκε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στους Αμπελόκηπους, ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος διεκδικεί την παραμονή του στο δήμο Αθηναίων.

“Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη για την Αθήνα. Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι κρίνουν με την ψήφο τους το μέλλον της πρωτεύουσας της χώρας. Είμαι αισιόδοξος” ήταν το σχόλιο του κ. Καμίνη, ο οποίος προσήλθε στο εκλογικό τμήμα μαζί με τη σύζυγο και τις δυο τους κόρες.

Από την πλευρά του, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επεσήμανε: “Η Αθήνα σήμερα ολοκληρώνει το μεγάλο βήμα που έκανε την προηγούμενη Κυριακή. Καλούμε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες και ιδιαίτερα, τους νέους και τις νέες να χρησιμοποιήσουν τη μεγάλη δύναμη που έχει η ψήφος τους και να φέρουν την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η πόλη μας. Η σημερινή μέρα θα είναι μια μέρα νίκης για την Αθήνα”.

Στον Πειραιά, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος επεσήμανε: “Είναι η στιγμή της απόλυτης δημοκρατίας. Είναι η στιγμή που ο πολίτης έχει τη μεγαλύτερη δύναμη, που παίρνει στα χέρια του την τύχη της πόλης του, της περιφέρειάς του και επηρεάζει τα δρώμενα στην Ευρωβουλή. Έπραξα και εγώ ως πολίτης το καθήκον μου για τη δημοκρατία. Είναι η στιγμή που όλοι είμαστε ίσοι. Την ώρα που ψηφίζουμε και την ώρα που φεύγουμε από τη ζωή τότε είμαστε ίσοι. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας, για την πόλη μας, για την περιφέρειά μας, που είναι σχεδόν η μισή Ελλάδα αλλά και για μια Ευρώπη η οποία θα λαμβάνει υπόψη της τον άνθρωπο, ιδιαίτερα τον αδύναμο άνθρωπο. Καλή επιτυχία στη δημοκρατία”.

Ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε: “Σήμερα είναι μία καινούρια ημέρα για τον Πειραιά. Σήμερα οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες ψηφίζουν αλλαγή. Γυρίζουν την πλάτη τους στο χθες, στη μετριότητα, στη μιζέρια, στη διχόνοια, στη διαίρεση. Σήμερα η μεγάλη πειραϊκή συμμαχία που φτιάξαμε αυτές τις 40 ημέρες ψηφίζει ανατροπή, ψηφίζει προοπτική, ψηφίζει ελπίδα και χαμόγελο για τους πολίτες”.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό του Μώραλη, Βαγγέλης Μαρινάκης. “”Σήμερα δίνουμε όλοι ραντεβού στις κάλπες και ψηφίζουμε για το μέλλον της πόλης που αγαπάμε με πάθος. Ψηφίζουμε, για να αλλάξει ο Πειραιάς μας. Ψηφίζουμε, για να δώσουμε δουλειά, αξιοπρέπεια και ελπίδα στους νέους μας. Ψηφίζουμε, για να δώσουμε στην υπερήφανη τρίτη ηλικία τον σεβασμό που της αξίζει. Για το Μεγάλο Λιμάνι, που είναι η δύναμη της πόλης και θα μας κάνει και πάλι να κοιτάξουμε προς τη θάλασσα. Ψηφίζουμε για να έχουν τα παιδιά μας χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας. Για να γεμίσει με ζωή κάθε γωνιά της πόλης. Ψηφίζουμε, για κάθε Πειραιώτισσα και κάθε Πειραιώτη που θα δουν την πόλη μας να ζωντανεύει και το χαμόγελο τους να επιστρέφει. Σήμερα, ψηφίζουμε για έναν Πειραιά νικητή! Εμείς μπορούμε!”.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: “Ασκήσαμε την υποχρέωση και το δικαίωμα για τις εκλογές. Αν δεν κάνω λάθος αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε τριπλή εκλογή, τριών διαφορετικών σημασιών εκλογές. Εγώ ως αποκλειστικά και μόνο αυτοδιοικητικός, ψήφισα τον εαυτό μου. Είμαι πολύ αισιόδοξος διότι όλη την εβδομάδα ο κόσμος έδειξε ότι μας εμπιστεύεται”. 

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε: “Την ιστορία του τόπου μας τη γράφουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες με τις επιλογές μας. Με στόχο τη σταθερότητα και την αλήθεια, συμμετέχουμε όλοι σ’ αυτή την ιερή αποστολή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα