Τηλεφωνική συνδιάσκεψη αμέσως μετά τις εκλογές

Τηλεφωνική συνδιάσκεψη αμέσως μετά τις εκλογές
ASSOCIATED PRESS

Συνδιάσκεψη μέσω τηλεφώνου ετοιμάζουν οι υπουργοί της ευρωζώνης μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα

Τηλεφωνική συνδιάσκεψη εμφανίζονται να ετοιμάζουν οι υπουργοί των κρατών-μελών της ευρωζώνης, την Κυριακή και μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα από Ελλάδα

Να σχεδιάζουν τηλεφωνική διάσκεψη, με το που γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα, εμφανίζονται οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Αυτό δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

"Ένα τηλεφωνικό Eurogroup αναμένεται ότι θα διεξαχθεί αφού γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα το απόγευμα της Κυριακής, αλλά τίποτε δεν έχει αποφασιστεί οριστικά", είπε η μία από τις πηγές αυτές, η οποία ρωτήθηκε σχετικά χθες, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει "συντονισμός" σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

Την Πέμπτη, μια έτερη διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

"Έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις ώστε να επιτραπεί να οργανωθεί πολύ γρήγορα μια τηλεδιάσκεψη, εάν αυτό είναι απαραίτητο", είπε η πηγή αυτή.

Η πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης αυτής "δεν είναι αποφασισμένη" τελεσίδικα, επισήμανε και η δεύτερη πηγή.

Τη σχετική πρωτοβουλία θα κληθεί να αναλάβει ο πρόεδρος της Ευρωομάδας, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σημείωσε.

Η συνομιλία αυτή θα έχει στόχο ειδικά το να "συντονίσει την επικοινωνία" των μελών του Eurogroup σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, εξήγησε η πηγή αυτή, με στόχο να αποφευχθεί το να γίνουν δηλώσεις που δεν πρέπει, κάτι που έχει ήδη συμβεί, όπως σημείωσε.

SHARE:

24Media Network