Το ΠΑΣΟΚ θέλει να το πάρει το Ποτάμι

ΒΟΥΛΗ--ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΗ--ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Πρόσκληση προς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη απευθύνει η Χαριλάου Τρικούπη, θεωρώντας το αποτέλεσμα αλλά και το γεγονός πως και οι δύο έμειναν εκτός κυβέρνησης, ευκαιρία να ανοίξει ξανά η συζήτηση για την ευρύτερη κεντροαριστερά και τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, που προέβαλαν εαυτούς ως τους βέβαιους κυβερνητικούς εταίρους, έμειναν τελικά εκτός κυβέρνησης, στη Χαριλάου Τρικούπη όμως περισσεύουν τα χαμόγελα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη το ηθικό είναι πεσμένο.

Στο ΠΑΣΟΚ μάλιστα θεωρούν το αποτέλεσμα των εκλογών και το γεγονός πως και τα δύο κόμματα παρέμειναν στην αντιπολίτευση, ευκαιρία για να ανοίξει ξανά η συζήτηση για την ευρύτερη κεντροαριστερά.

ADVERTISING

Η δημιουργία ενός τρίτου πόλου έχει συζητηθεί ξανά στο παρελθόν, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο νέος πρόεδρος της οποίας Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξελέγη τώρα βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν πως το ΠΑΣΟΚ θα επαναλάβει δημόσια την πρόσκληση προς τους προοδευτικούς πολίτες για τη δημιουργία μίας νέας κεντροαριστεράς και ότι “είναι καιρός να προχωρήσουμε και με το Ποτάμι σε μία ανοιχτή κουβέντα”.

Θεωρούν προφανώς ότι το χώρο της κεντροαριστεράς δεν καλύπτει επαρκώς ο νέος ουσιαστικά ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και πως υπάρχει χώρος, αλλά για ένα μόνο κόμμα της φιλελεύθερης κεντροαριστεράς εκ δεξιών του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανού μπαλαντέρ σε μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας.

Στο Ποτάμι εν τω μεταξύ η μείωση της εκλογικής δύναμης κατά δύο μονάδες (από το 6% στο 4% και ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε θέσει ως στόχο το 10%) φέρνει συνέδριο με ανοιχτά όλα τα θέματα, άρα και αυτό της ηγεσίας.

Η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ μένει να απαντηθεί, όπως επίσης να εξεταστεί η στρατηγική και η ρητορική του κόμματος και των στελεχών του Ποταμιού, πολλά εκ των οποίων μετά από πέντε χρόνια μνημονίων και κρίσης κατηγορήθηκαν ότι κουνούσαν το δάκτυλο στην κοινωνία και δεν είχαν κοινωνική ευαισθησία.

Το συνέδριο του Ποταμιού θα παραγματοποιηθεί στις 4,5 και 6 Δεκεμβρίου, ενώ αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει στη μία το μεσημέρι από κοινού η πρώην και η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, η συντονιστική επιτροπή, ο πολιτικός σχεδιασμός και η συντονιστική της επιτροπής διαλόγου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ
SHARE:

24Media Network