Τσίπρας: Δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο

Τσίπρας: Δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο

"Η παρουσία σας εδώ δείχνει πως όσοι έχουν προδιαγράψει πριν αποφασίσει ο λαός το μέλλον του έχουν κάνει τραγικό λάθος", είπε ο πρωθυπουργός από τη Λαμία, συμπληρώνοντας: "Δεν είμαστε οι άρχοντες του λαού, αλλά οι υπηρέτες του".

Μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαίου έστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας: “Ο λαός της Λαμίας, όλος ο ελληνικός λαός είναι στο πόδι αυτές τις μέρες και παίρνει στα χέρια του το μέλλον του, γκρεμίζοντας σε κάθε συγκέντρωση μας, σε κάθε περιοδεία μας τα χυδαία ψέματα των δημοσκόπων και των επικοινωνιολόγων της συμφοράς του κ. Μητσοτάκη”.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόσπασμα ομιλίας του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία, πριν από 75 χρόνια, την “πιο συναρπαστική πολιτική ομιλία”, όπως είπε.

Στιγμιότυπο από την ομιλία Τσίπρα στη Λαμία

 

Χαρακτήρισε “ανατριχιαστικά επίκαιρα” τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, τα οποία λένε: “Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων.”

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ γράφει με μεγάλα γράμματα τα θετικά μέτρα που πήραμε μετά την έξοδο από τα Μνημόνια

“Υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο που γράφει πάνω κατάργηση της 13ης σύνταξης, 7ημερη εργασία, κατάργηση οκτάωρου, απολύσεις και ένα άλλο ψηφοδέλτιο που με μεγάλα γράμματα γράφει πάνω όσα τα θετικά μέτρα που πήραμε μετά την έξοδο από τα Μνημόνια του Αυγούστου του 2018”, είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αντίστοιχα.

Για το πρόγραμμα της Ν.Δ. είπε ότι είναι “χειρότερο” και από αυτό του ΔΝΤ, είναι ένα “σκληρό νεοφιλελεύθερο, αντιλαϊκό πρόγραμμα”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ηττηθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου

“Τα στημένα πλάνα με κομπάρσους, που του στήνουν οι επικοινωνιολόγοι του, κάνουν κακό στον κ. Μητσοτάκη”, είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ηττηθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου. “Δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές της 26ης Μαΐου, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο κύριε Μητσοτάκη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως εξήγησε, τη βεβαιότητα αυτή αποκομίζει συνεχώς από τότε που άφησε το Μέγαρο Μαξίμου και είναι καθημερινά με τις περιοδείες του μέσα στους απλούς ανθρώπους.

Ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας

“Ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του και ορίζει ξανά τις τύχες του, χωρίς τεχνοκράτες, χωρίς Τρόικα, χωρίς ΔΝΤ, χωρίς τους ντόπιους εκπροσώπους τους”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στιγμιότυπο από την ομιλία Τσίπρα στη Λαμία

 

“Σε αυτό το μεγάλο όραμα για την επόμενη μέρα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Εμείς είμαστε αυτοί που μας έλαχε ο κλήρος της ιστορίας, να είμαστε μπροστά σε αυτό τον όμορφο αγώνα. Δεν το ονειρευτήκαμε. Δε μεγαλώσαμε με οράματα μεγαλείου και εξουσίας. Εμάς η ψυχή μας γεμίζει όταν νιώθουμε τους ανθρώπους που πέρασαν χρόνια δύσκολα, να μας σφίγγουν το χέρι. Όταν τους ακούμε να μας λένε ότι τα τελευταία χρόνια, η ζωή τους έγινε λίγο καλύτερη. Ότι βρήκαν ξανά το θάρρος και τη δύναμη που τους στέρησε η λιτότητα. Όταν βλέπουμε τη δίψα για ένα καλύτερο αύριο στα μάτια των ανθρώπων που γεμίζουν γήπεδα και πλατείες σε πόλεις και χωριά για να μας υποδεχτούν. Γιατί αυτοί μας έφεραν στο τιμόνι αυτού του τόπου. Με την έγνοια όλων σας ξυπνάμε το πρωί και κοιμόμαστε το βράδυ. Γιατί εμείς είμαστε από τον κόσμο των πολλών”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι είναι “διχαστικό” το δίλημμα “η Ελλάδα των ελίτ απέναντι στην Ελλάδα των πολλών” και τους διέψευσε, λέγοντας: “Η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα που ενώνει. Ενώνει τις επιθυμίες και τις ανάγκες των φτωχών ανθρώπων, της μεσαίας τάξης, των αγροτών, των εργαζομένων, της νεολαίας. Η Ελλάδα των ελίτ διχάζει. Σπέρνει το μίσος και το φανατισμό μέσα στο λαό για να το διχάσει. Για να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης. Για να διαιρέσει τους πολλούς, ώστε να εξουσιάζουν οι λίγοι. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Και ξέρω ότι δεν θα το επιτρέψουμε. έχει έρθει η ώρα της νέας μεγάλης νίκης. Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε ξανά την πατρίδα στις πλάτες μας. Έχει έρθει η ώρα των πολλών”.

Στιγμιότυπο από την ομιλία Τσίπρα στη Λαμία

 

Η κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα των Ρομά και συνεχίζει να νοιάζεται για αυτούς τους ανθρώπους

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την παρουσία στη συγκέντρωση Ρομά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα τους και συνεχίζει να νοιάζεται για αυτούς τους ανθρώπους που κάποιοι τους θεωρούσαν “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”.

Το πιο σημαντικό κατόρθωμα της κυβέρνησης δεν είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά το γεγονός ότι αυτή έγινε με την κοινωνία όρθια

Τα θετικά μέτρα που νομοθέτησε και υλοποιεί η κυβέρνηση δεν είναι ελεημοσύνη, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, αλλά το ελάχιστο από τις θυσίες του ελληνικού λαού που μπορεί να επιστρέψει, είπε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε πως το πιο σημαντικό κατόρθωμα της κυβέρνησής του δεν είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά το γεγονός ότι αυτή έγινε με την κοινωνία όρθια.

Στιγμιότυπο από την ομιλία Τσίπρα στη Λαμία

 

Αναφερόμενος στο νομό Φθιώτιδας ο πρωθυπουργός είπε ότι από το 2015 μέχρι σήμερα εγκρίθηκαν νέα έργα προϋπολογισμού σχεδόν 500 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, δηλαδή, πάνω από τα διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία.

Και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πενταπλασιάστηκαν τα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ από το 2015, δίνοντας 1,2 δισ. έναντι μόλις 232 εκατ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία, τόνισε και σχολίασε: “Βέβαια, γι΄ αυτά δεν θα ακούσετε κουβέντα από τον απερχόμενο περιφερειάρχη σας, διότι δεν θέλει να επαινεί την κυβέρνηση. Είναι άλλωστε απασχολημένος, θέλει να γίνει δήμαρχος της Αθήνας. Δεν πειράζει, εμείς είμαστε μεγαλόκαρδοι”.

Πρόσθεσε πως ο επόμενος περιφερειάρχης θα τα χαρεί και θα μπορέσει να τους δώσει προοπτική, γιατί, όπως, είπε, θα είναι ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα