Τσίπρας: "Δεν πληρώνουμε εάν διακοπεί η βοήθεια"

Τσίπρας: "Δεν πληρώνουμε εάν διακοπεί η βοήθεια"

Διαβάστε τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην αμερικανική έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal

Την άποψη του ότι η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα παρασύρει και την υπόλοιπη Ευρώπη επανέλαβε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του στην Wall Street Journal.

Υποστήριξε παράλληλα ότι αν κοπεί η χρηματοδότηση προς τη χώρα μας τότε και η η Αθήνα θα σταματήσει να πληρώνει τα χρέη της.

"Δεν πληρώνουμε το χρέος προς τους πιστωτές μας, εάν διακοπεί η βοήθεια" δήλωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ωστόσο ότι η συγκεκριμένη πιθανότητα διακοπής του προγράμματος χρηματοδότησης, είναι μικρή.

"Ο Αλέξης Τσίπρας περνάει στην αντεπίθεση" παρατηρούν οι συντάκτες του άρθρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "πετάει το γάντι στην ΕΕ, γεγονός που ενδεχομένως προκαλέσει εντάσεις μεταξύ της χώρας και των πιστωτών της".

"Ο πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας επισημαίνει ότι μια οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα προκαλέσει ντόμινο στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που δεν συμφέρει κανέναν" γράφει η εφημερίδα.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι "η Ευρώπη θα πρέπει να προβεί σε μια περισσότερο αναπτυξιακή πολιτική προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την ύφεση και να εμποδίσει την ανθρωπιστική κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα".

"Καταρχάς θα πρέπει να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι για το δικό τους συμφέρον, δεν θα πρέπει να διακοπεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας" επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

"Τα πράγματα σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολα, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την Ευρώπη. Εάν διακόψουν τη βοήθεια προς τη χώρα μας, το ευρώ θα καταρρεύσει. Και οι δύο επιβάλλεται να κάνουμε ένα βήμα πίσω προκειμένου να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο" τονίζει ο κ. Τσίπρας και συνεχίζει:

"Το νόμισμά  μας είναι το ευρώ και είναι δύσκολο να διακοπεί αυτός ο σύνδεσμος. Μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες. Σίγουρα δεν είναι κάτι που επιθυμούμε ή επιδιώκουμε".

Liberation: "Γεγονός ευρωπαϊκής κλίμακας ο ΣΥΡΙΖΑ"

Οι καθηγητές Οικονομίας Σεντρίκ Ντιράν και Ραζμίγκ Κεσεγιάν, ανέφεραν σε άρθρο τους στη γαλλική Liberation για τον ΣΥΡΙΖΑ: "Από κάθε άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να μας δώσει ένα μάθημα. Αδιάλλακτος στα σημαντικά - το όχι στη λιτότητα -, αλλά δεχόμενος τον διάλογο, κατατρόπωσε την ελληνική σοσιαλδημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του να συμμαχήσει με τη Δεξιά, παραμένοντας (ο ΣΥΡΙΖΑ) πάντα σε διάλογο με τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα", αναφέρουν ενδεικτικά και καταλήγουν:

"Απέναντι στην Ακροδεξιά, στον πειρασμό καταφυγής σε στρατιωτικά μέσα ή σε μια αντιδημοκρατική παρέμβαση από πλευράς ΕΕ, η επίδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό είναι μεγίστης σημασίας. Οι αποφάσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στις επόμενες εβδομάδες όχι μόνο θα σημαδέψουν την προεδρία του, αλλά θα σφραγίσουν και την τύχη της σοσιαλδημοκρατίας σε ολόκληρη την Ευρώπη".

SHARE:

24Media Network