Βενιζέλος: Στηρίζουμε την πρόταση Παπούλια για κυβέρνηση τεχνοκρατών

Στιγμιότυπο από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, με την συμμετοχή του προέδρου της "Δημοκρατικής Αριστεράς", Φώτη Κουβέλη, του προέδρου της "Νέας Δημοκρατίας", Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, με την συμμετοχή του προέδρου της "Δημοκρατικής Αριστεράς", Φώτη Κουβέλη, του προέδρου της "Νέας Δημοκρατίας", Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Vid)

Έτοιμος να στηρίξει μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων έτσι όπως την πρότεινε ο κ. Παπούλιας παρουσιάστηκε ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια "ύστατη προσπάθεια κυβερνητικής λύσης για υπέρβαση Μνημονίου και έξοδο από την κρίση. Όπως είπε, "ο κ. Παπούλιας πρότεινε σήμερα σχηματισμό κυβέρνησης από προσωπικότητες και μη κοινοβουλευτικά πρόσωπα".

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη στάση ευθύνης, όπως τη χαρακτήρισε, που έχει -όπως ο ίδιος εκτιμά- κρατήσει το κόμμα του, κατά τη διάρκεια προσπάθειας δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης.

"Το ΠΑΣΟΚ έχει υπεύθυνη στάση χάνοντας μεγάλο μέρος της εκλογικής του δύναμης. Είχαμε εξ αρχής προτείνει κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Στην πορεία προτείναμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα διεκδικήσει την οριστική έξοδο από μνημόνιο και κρίση σε τρία χρόνια. Όταν συναντηθήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπαμε στον κ. Τσίπρα ότι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κυβέρνηση αριστεράς.

Η πρόταση του κ. Κουβέλη συμπίπτει με τη δικιά μας και γι αυτό την αποδεχτήκαμε και τη συζητήσαμε για επαναδιαπραγμάτευση των όρων και απαγκίστρωση από το Μνημόνιο.  Έτσι και τώρα, στηρίζουμε ως λύση ανάγκης και μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων".

Σχολίασε μάλιστα και την προοπτική δημιουργίας μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών.

"Δεν είναι φυσιολογικό να σχηματίζονται κυβερνήσεις τεχνοκρατών ή προσωπικοτήτων, όμως η ανάγκη επιτάσσει κάτι τέτοιο. Η ελάχιστη βάση είναι η συμμετοχή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων (δεν ανέφερε τη Χρυσή Αυγή). Δεν αναγορεύουμε σε ρυθμιστή της κατάστασης τον κ. Τσίπρα με την αλαζονική συμπεριφορά του".

"Μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων ωστόσο πρέπει να σταθεί και στη βουλή και στην κοινωνία και γι' αυτό πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Επιβάλλεται να είναι μέσα οι δυνάμεις που έχουν πει ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις για να δοκιμαστούν οι λύσεις αυτές".

Τέλος, έκανε λόγο για την αυριανή, νέα σύσκεψη των αρχηγών. "Ζητήσαμε από τον πρόεδρο να συγκαλέσει ευρύτερη σύσκεψη με συμμετοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητων Ελλήνων, έτσι ώστε να τοποθετηθούν όλοι υπεύθυνα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν είμαι αισιόδοξος αλλά πρέπει να αγωνιστούμε με υπευθυνότητα μέχρι το τέλος για να αποκαταστήσουμε την ελπίδα για τον ελληνικό λαό με πνεύμα συνοχής και σύμπνοιας", κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δηλώσεις Βενιζέλου

SHARE:

24Media Network