ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα στη Λάρισα: “Μεγάλη η ποσότητα εκρηκτικής ύλης για εκφοβισμό”

ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα στη Λάρισα: “Μεγάλη η ποσότητα εκρηκτικής ύλης για εκφοβισμό”

Για επίθεση που δεν είχε στόχο μόνο τον εκφοβισμό της Εισαγγελέως κάνει λόγο η αστυνομία. Ο Π. Βλαστός φέρεται να είναι πίσω από το χτύπημα. Διερευνάται η συμμετοχή και τρίτου ατόμου

Συνέντευξη Τύπου για την βομβιστική επίθεση με στόχο Εισαγγελέα, που συγκλόνισε τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου το κέντρο της Λάρισας, έδωσε τη Δευτέρα (22/07) η τοπική ηγεσία της αστυνομίας.

Όπως αποκάλυψε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Β. Χαλάτσης, εκτός από τους δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 44 ετών που έχουν συλληφθεί, “διερευνάται η συμμετοχή στην υπόθεση και τρίτου προσώπου ως ηθικού αυτουργού”.

Μάλιστα ένας εκ των δύο συλληφθέντων θεωρείται άτομο της επιρροής του διαβόητου κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος φέρεται να είναι πίσω από την έκρηξη.

Οι αξιωματικοί δεν έκρυψαν την έκπληξη τους για το μέγεθος του χτυπήματος: “Στόχος των δραστών δεν ήταν ο εκφοβισμός της εισαγγελικής λειτουργού, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα είχαν χρησιμοποιήσει συμβολική ποσότητα εκρηκτικής ύλης και όχι πέντε κιλά ζελατοδυναμίτιδας”.

Ο κ. Χαλάτσης επεσήμανε ότι η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης ήταν τέτοια “που θα μπορούσε να έχει γκρεμίσει την πολυκατοικία”.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, τα πέντε κιλά της εκρηκτικής ύλης μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στη Λάρισα κρυμμένα μέσα σε ηχείο, στο αυτοκίνητο του 44χρονου.

Από την έκρηξη υπέστησαν φθορές 30 διαμερίσματα, 10 καταστήματα και 16 οχήματα, με την καταμέτρηση των ζημιών να συνεχίζεται.

“Η Λάρισα ήταν και παραμένει ασφαλής πόλη”

Ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι η Λάρισα είναι και θα παραμείνει μία από τις ασφαλέστερες πόλεις της χώρας, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Αγανάκτηση και τρόμο προκάλεσε στους συμπολίτες μας και όχι μόνο η βομβιστική ενέργεια που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου, σε πολυκατοικία της Λάρισας ,με στόχο Εισαγγελική λειτουργό.

Παρά τη σφοδρότητα της έκρηξης και τον τεράστιο πανικό που προκάλεσε, η Ελληνική Αστυνομία για μια ακόμη φορά έδρασε από τη πρώτη στιγμή με τεράστια ψυχραιμία και επαγγελματισμό.

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας συγχαίρει τους συναδέλφους για την άμεση προσαγωγή υπόπτου ατόμου, η οποία οδήγησε στη σύλληψη των δραστών όπως επίσης τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ,του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών ,της Ομάδας Πυροτεχνουργών για τη μεθοδικότητα τους, καθώς και όλων των άλλων υπηρεσιών που από τη πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο εκτελώντας τα καθήκοντα τους.

Κάνουμε γνωστό σε όλους τους συμπολίτες μας ότι η Λάρισα είναι και θα παραμείνει από τις ασφαλέστερες πόλεις της χώρας μας, χάρη στο φιλότιμο και στον επαγγελματισμό των συναδέλφων μας που καθημερινά δίνουν τη μάχη κατά της εγκληματικότητας, στερούμενοι βασικών εφοδίων, με μόνο στήριγμα το «ευχαριστώ» του κόσμου και κάποιες προσφορές από φορείς και φίλους.

Τέλος δίνουμε τα δημόσια συγχαρητήρια στην Εισαγγελική Λειτουργό για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων της, τονίζοντας για πολλοστή φορά ότι επιτέλους θα πρέπει να υπάρξει άμεση αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου ώστε εγκληματικές οργανώσεις και άτομα του υποκόσμου ούτε καν να σκέφτονται ότι μπορούν να τρομοκρατούν κρατικούς λειτουργούς”

Πληροφορίες από larissanet.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα