Συγχαρητήρια Παπουτσή σε άνδρες ΔΙΑΣ για την υπόθεση Κουλούρη

Συγχαρητήρια Παπουτσή σε άνδρες ΔΙΑΣ για την υπόθεση Κουλούρη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Κόντρα ΕΛΑΣ - Ειδικών Φρουρών για την υπόθεση Κουλούρη. Διαψεύδει τυχόν αιχμές για συγκάλυψη της υπόθεσης η αστυνομία με ανακοίνωσή της. Συγχαρητήρια από τον υπουργό προστασίας Πολίτη (Vid)

Του 4 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που σταμάτησαν για έλεγχο τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη, επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Παπουτσής συνεχάρη του αστυνομικούς για τη στάση τους, “αδειάζοντας” ουσιαστικά  τον κ. Κουλούρη, που προχώρησε σε καταγγελίες για τη συμπεριφορά των αστυνομικών, κατά τον έλεγχο του και κατέστησε σαφές ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους.

Διενέργεια προκαταρκτική εξέτασης

Η  προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, με αφορμή επιστολή-αναφορά που της απέστειλε η ομάδα ΔΙΑΣ, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν ευθύνες τόσο του πρώην υπουργού όσο και αστυνομικών.

Η ομάδα ΔΙΑΣ αναφέρει ότι το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην υπουργός, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, παραβίαζε ερυθρούς σηματοδότες μέχρι που τον σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Καλλιρόης. Οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι ο κ. Κουλούρης προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και ότι αρνήθηκε να τους δώσει τα χαρτιά του.

Με βάση την εντολή της κα. Ράικου, αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας θα είναι:

Αν έχουν διαπραχθεί εκ μέρους του κ. Κουλούρη αδικήματα όπως αυτό της αντίστασης (τηρείται η διαδικασία αυτοφώρου για αυτό), επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Αν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών οργάνων, τόσο των παρευρισκομένων στο συμβάν όσο και εκείνων στην Τροχαία Καισαριανής, όπου οδηγήθηκε ο κ. Κουλούρης.

Η εντολή της κα Ράικου επισημαίνει ότι πρέπει να διαπιστωθεί αν τα αστυνομικά όργανα ενήργησαν εντός των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία απορρίπτει τις αιτιάσεις του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Ειδικών Φρουρών για “κουκούλωμα” στην υπόθεση Κουλούρη.

Ο πρώην βουλευτής κατηγορείται ότι προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ενός ειδικού φρουρού.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Κίμων Κουλούρης προσπαθώντας να αποφύγει έλεγχο της τροχαίας, χτύπησε αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, κάτι που αρνείται ο ίδιος. Παραδέχεται μεν ότι πέρασε με κόκκινο, ωστόσο διαψεύδει τον αστυνομικό, που κατήγγειλε ότι τον τραυμάτισε.

“Για ένα κόκκινο, καταστρέφεται η ζωή μου και κλαίει συνεχώς το παιδί μου”, είπε ο Κ.Κουλούρης στο ΒΗΜΑ 99.5, ενώ προσέθεσε “μου έφεραν 30 αστυνομικούς, λες και βρήκαν τον τρομοκράτη”.

Σχετικά με τον τραυματισμό του 25χρονου αστυνομικού, ανέφερε “πέφτει 1,5 τόνος αυτοκινήτου πάνω σε έναν ανθρώπινο οργανισμό και του προκαλεί διάστρεμμα; Αυτό σημαίνει ότι έπεσα βίαια πάνω του; Ούτε τον άγγιξε, γιατί αν τον άγγιζε δεν θα προκαλούσε διάστρεμμα”.

Ο ειδικός φρουρός από τη πλευρά του ζητά τη ποινική δίωξη του Κ. Κουλούρη και δηλώνει πως ο πρώην βουλευτής δε συνεργάστηκε στον έλεγχο και πως ειρωνεύτηκε τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο ειδικών φρουρών υπάρχουν αιχμές για συγκάλυψη στη υπόθεση από την αστυνομία.

Σε απάντηση λοιπόν, των αιτιάσεων, η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι αρμόδιοι για τον σχηματισμό δικογραφίας, είναι “οι ανακριτικοί υπάλληλοι υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας και όχι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην τήρηση της νομιμότητας και στην ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, χωρίς εκπτώσεις, διακρίσεις και επιλεκτικές νοοτροπίες ή συμπεριφορές. Οι βασικές αυτές αρχές, που υπαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας μας, είναι αδιαπραγμάτευτες για την Ελληνική Αστυνομία”.

Σύμφωνα με την Αστυνομία “η αποτύπωση της πραγματικότητας, μόνο κουκούλωμα, ή ιδιαίτερη μεταχείριση ή άνιση αντιμετώπιση των πολιτών δε μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής” .

Στην ανακοίνωση της τέλος, η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η απάντησή της στις “αιτιάσεις για αδράνεια στη δημιουργία σχηματισμού δικογραφίας” καθώς και στο νομικό χαρακτηρισμό, που προσδίδουν σε αδικήματα, επικαλούμενοι “επικοινωνία με εμπλεκομένους συναδέλφους”, υπενθυμίζουμε ότι αρμόδιοι για το σχηματισμό της δικογραφίας είναι οι ανακριτικοί υπάλληλοι, υπό την εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής και όχι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης”.

Η Αστυνομία ζητεί με την απάντησή της από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών να αναλογιστεί “τις ευθύνες απέναντι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και την κοινωνία γενικότερα, που όλοι όσοι ανήκουμε στην Ελληνική Αστυνομία έχουμε χρέος να υπηρετούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα”.

Είναι πάντως, η πρώτη φορά που δημιουργείται ανάλογο θέμα στο εσωτερικό της Αστυνομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα