news 24/7

ΕΛΛΑΔΑ 2021

Η Ελλάδα ανέλαβε τον διακρατικό συντονισμό για τη Μεσογειακή Διατροφή το 2021

Η Ελλάδα ανέλαβε τον διακρατικό συντονισμό για τη Μεσογειακή Διατροφή το 2021

Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Μαρόκο και Πορτογαλία ενώνουν δυνάμεις, για τη διαφύλαξη της Μεσογειακής Διατροφής. Με πρωτοβουλία του Δήμου Πύλου-Νέστορος και του Μανιατακείου Ιδρύματος, η Ελλάδα θα ηγηθεί του συντονισμού διακρατικών δράσεων.

Ιερέας και Εύζωνες

Υπήρχε τελικά "ελληνορθόδοξη Ιερά Εξέταση" στα χρόνια πριν από το 1821;

Πώς υποδέχθηκαν οι συντηρητικοί εκκλησιαστικοί κύκλοι της εποχής την είσοδο των Φυσικών Επιστηµών στα προγράµµατα διδασκαλίας; Ποια ήταν η στάση της Εκκλησίας απέναντι στους Έλληνες Διαφωτιστές; Το "Ηλιοκεντρικό Σύστημα και ζωή στο Διάστημα το 1821", έχει τις απαντήσεις.

Πόσο "αμερικανική" ήταν η Επανάσταση του 1821;

Πόσο "αμερικανική" ήταν η Επανάσταση του 1821;

Η αναφορά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί ιδανική ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί, εκ νέου, η Επιτροπή "Ελλάδα 2021", η οποία αγνοείται από τη δημόσια σφαίρα, μετά την "αλλόκοτη υπόθεση" του Γ. Καραϊσκάκη.

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Πρόεδρο της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Γιάννα Αγγελοπούλου

Συνάντηση Σακελλαροπούλου - Αγγελοπούλου για "Ελλάδα 2021"

Η Γιάννα Αγγελοπούλου μίλησε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πληθώρα προτάσεων που έχουν υποβληθεί προς την Επιτροπή "Ελλάδα 2021" από πόλεις, περιοχές και θεσμούς της χώρας καθώς και από φορείς εκτός Ελλάδας.. Παρουσίασε επίσης το συλλεκτικό μετάλλιο της Επιτροπής.

Πώς θέλουν οι Έλληνες να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Πώς θέλουν οι Έλληνες να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Η επιτροπή "Ελλάδα 2021" ετοιμάζεται να μπει στην τελική φάση των προετοιμασιών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και οι Έλληνες καταθέτουν στην έρευνα της aboutpeople για το "20/20" του NEWS 24/7 τις προτιμήσεις τους για τους εορτασμούς.

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής "Ελλάδα 2021"

Γιάννα Αγγελοπούλου: Ούτε γράφουμε, ούτε αναθεωρούμε την ιστορία

Την πρώτη της συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η επιτροπή "Ελλάδα 2021", με την πρόεδρό της, Γιάννα Αγγελοπούλου να αναφέρεται στους στόχους και τις δράσεις της Επιτροπής

Καραϊσκάκης: Ο αιρετικός βωμολόχος και η "σφαγή" για τη Γιάννα

Καραϊσκάκης: Ο αιρετικός βωμολόχος και η "σφαγή" για τη Γιάννα

Μια ανάρτηση για τη βωμολοχία του σπουδαίου οπλαρχηγού Καραϊσκάκη προκάλεσε ολόκληρο "debate" στο διαδίκτυο, αναγκάζοντας την Επιτροπή Ελλάδα 2021 να απολογηθεί για τη δημοσίευσή της. Η απάντηση του Αριστείδη Χατζή.

Η Γιάννα Αγγελοπούλουού όπου παρουσιάστηκε το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Ναυπλιέων με την επιτροπή. (EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Αγγελοπούλου κατα Μπογδάνου για Κοραή και 1821 - "Εχθρός μας, η ημιμάθεια"

Μια ανάρτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου στην οποία υποστήριζε την ελευθερία απόψεων και την πολυπολιτισμικότητα δέχτηκε κριτική από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο με αφορμή τον Αδαμάντιο Κοραή.

Τηλεδιάσκεψη Σακεραλλοπούλου με Γιάννα Αγγελοπούλου για το "Ελλάδα 2021"

Τηλεδιάσκεψη Σακεραλλοπούλου με Γιάννα Αγγελοπούλου για το "Ελλάδα 2021"

Η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δράσεις και τον προγραμματισμό για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από το 1821.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου

H Γιάννα Αγγελοπούλου ονειρεύεται εν μέσω κορονοϊού την "Ελλάδα του 2021"

Αντιδράσεις προκάλεσε το πιο πρόσφατο από τα tweets της Γιάννας Αγγελοπούλου, στο οποίο κρίθηκε ότι συνδέει την Ελλάδα του κορονοϊού με την Ελλάδα των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Συνάντηση της επιτροπής "Ελλάδα 2021" με φορείς δωρεάς οργάνων, αίματος και μυελού των οστών

Ελλάδα 2021: Συνάντηση με φορείς δωρεάς οργάνων, αίματος και μυελού των οστών

Στόχος της Επιτροπής είναι να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των κοινωνικών φορέων, ώστε η επέτειος από την ίδρυση του ελληνικού κράτους να αποτελέσει ευκαιρία για την αλλαγή στάσης και νοοτροπίας όπου χρειάζεται.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου

Γιάννα Αγγελοπούλου: Στόχος η αυτογνωσία και μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τονίζει ότι η επέτειος είναι μοναδική ευκαιρία να κοιτάξουμε κατάματα το παρελθόν και καλεί τους Ελληνες να πάρουν ενεργά μέρος στον διάλογο ώστε μέσα από αυτόν «να πετύχουμε την αυτογνωσία».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου ξεκίνησε τις επαφές για τον προγραμματισμό των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821 από το Ναύπλιο.

Ελλάδα 2021: Η Γιάννα Αγγελοπούλου άρχισε τις επαφές της με τους Δήμους

Με αφετηρία το Ναύπλιο, μία πόλη που "κάθε γωνία της έχει αναφορά στην Επανάσταση του 1821" η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 ξεκίνησε τις επαφές με τους Δήμους ενόψει της επετείου.

Η Εθνική Πινακοθήκη υπο κατασκευή.

Υπουργείο Πολιτισμού: Σε ποια φάση βρίσκονται τα έργα επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης

Κανονικά στις 21 Μαρτίου 2021 θα γίνουν τα εγκάινια της Εθνικής Πινακοθήκης διαμηνύει το Υπουργείο Πολιτισμού και τονίζει οτι τα εξελίσσονται εντός χρονοδιαγράμματος.

Γιάννα Αγγελοπούλου: Ψέμα ότι οι Ολυμπιακοί του 2004 χρεοκόπησαν τη χώρα

Γιάννα Αγγελοπούλου: Ψέμα ότι οι Ολυμπιακοί του 2004 χρεοκόπησαν τη χώρα

'Οι αγώνες πέτυχαν και αφήσαμε 135 εκατομμύρια στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε τις κυβερνήσεις που ήταν υπεύθυνες" υπογράμμισε η κα. Αγγελοπούλου.

Συνάντηση Γιάνη Βαρουφάκη - Γιάννας Αγγελοπούλου

Ελλάδα 2021: Συνάντηση Βαρουφάκη-Αγγελοπούλου - Τις δικές του προτάσεις καταθέτει το ΜέΡα 25

Τις δικές του προτάσεις για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 θα καταθέσει το ΜέΡΑ25, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση Γιάνη Βαρουφάκη - Γιάννας Αγγελοπούλου, στο πλαίσιο των επαφών της με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Γιάννα Αγγελοπούλου - Έναρξη των εργασιών της Επιτροπής "Ελλάδα 2021"

Αγγελοπούλου για "Ελλάδα 2021": Στόχος το όλο εγχείρημα να υλοποιηθεί χωρίς δημόσιους πόρους

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της επιτροπής "Ελλάδα 2021", δήλωσε στη Βουλή ότι ο εορτασμός θα έχει τη λαμπρότητα που επιβάλει η συγκεκριμένη επέτειος ενώ όπως είπε, "στόχος είναι το όλο εγχείρημα να υλοποιηθεί χωρίς να απαιτηθούν δημόσιοι πόροι"

Έναρξη των εργασιών της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" και της συνεργασίας της με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ενόψει της προετοιμασίας της χώρας μας για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία

Ελλάδα 2021: Αυτά είναι τα ονόματα όσων θα συμμετέχουν στην Επιτροπή

Τη σύνθεση της Επιτροπής για τη διοργάνωση "Ελλάδα 2021" ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου. Τα βιογραφικά των μελών και το έργο τους.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Έναρξη των εργασιών της Επιτροπής "Ελλάδα 2021"

Μητσοτάκης: Το 1821 ήταν η γέννηση, σήμερα η αναγέννηση

Η χώρα αφήνει πίσω της την κρίση, σαν και πρώτα αντρειωμένη, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην έναρξη των εργασιών της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" και ζητώντας η επέτειος να σταθεί αφορμή αναστοχασμού. Χρειαζόμαστε και σήμερα Ιερό Λόχο, είπε αναφερόμενος στη γενιά του brain drain και τους αποδήμους

Έναρξη των εργασιών της Επιτροπής "Ελλάδα 2021". Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

Αγγελοπούλου: "Ελλάδα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κάχι Καχιασβίλι και ο Ζαχαρίας Ιμάμ"

Πρεμιέρα των εργασιών της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" με ομιλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και της επικεφαλής της διοργάνωσης Γιάννας Αγγελοπούλου.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου φθάνει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής "Ελλάδα 2021".

Τετ α τετ Τσίπρα - Αγγελοπούλου

Η επικεφαλής τςη Επιτροπής για το 2021, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν. Ο κ. Τσίπρας της ανέφερε τις πρωτοβουλίες είχε αναλάβει η κυβέρνησή του.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου

Γιατί η Γιάννα διαμηνύει πως δεν θα υποκύψει στον εθνικολαϊκισμό για τους εορτασμούς των 200 χρόνων

Σε κτίριο της Βουλής θα στεγάζεται η Επιτροπή, ενώ η επικεφαλής θα συνεχίσει τις επαφές της με τα κόμματα και άλλους σημαντικούς φορείς".

Η Γιάννα Αγγελοπούλου σε εκδήλωση στο Ζάππειο τον Ιούνιο του 2014

Κορυφαίες προσωπικότητες από το εξωτερικό και την Ελλάδα στην "Επιτροπή Σοφών" για το 2021

Και ο Μαρκ Μαζάουερ μεταξύ αυτών. Μόνο στον πρωθυπουργό θα δίνει αναφορά η επικεφαλής της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”. Την Πέμπτη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννα Αγγελοπούλου, αναπτύσσουν τους στόχους των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, αλλά και τα ονόματα της Οργανωτικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου ορίστηκε απο τον πρωθυπουργό επικεφαλής της Επιτροπής "Ελλάδα 2021"

Την ερχόμενη Πέμπτη η Γιάννα Αγγελοπούλου παρουσιάζει στην Βουλή το πλάνο της για την "Ελλάδα του 2021"

Έχει προσκληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ παρών θα είναι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απευθύνει και ομιλία στην ειδική συνεδρίαση για τους εορτασμούς από τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821.