153 άδειες καρέκλες στην πλατεία Συντάγματος

153 άδειες καρέκλες στην πλατεία Συντάγματος
153 άδειες καρέκλες στην πλατεία Συντάγματος News 24/7

Μια αν μη τι άλλο πρωτότυπη διαμαρτυρία πραγματοποιειται αυτή τη στιγμή στην πλατεία Συντάγματος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Σε 153 άδειες πλαστικές καρέκλες μπροστά στο συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος, έχουν γράψει τα αιτήματα της εστίασης, οι άνθρωποι του κλάδου που πραγματοποιούν αυτή την ώρα συμβολική διαμαρτυρία.

Συμμετέχοντας στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα “άδειες καρέκλες” από το απόγευμα έχουν γεμίσει την Πλατεία Συντάγματος, χωρίς να είναι εκείνοι παρόντες, ζητώντας με τη βουβή αυτή διαμαρτυρία να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

153 άδειες καρέκλες στην πλατεία Συντάγματος News 24/7

Μιλώντας στο News 24/7 ο Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικων και Συναφών Επαγγελμάτων, δήλωσε: “Η σημερινή είναι μια δράση που γίνεται σε όλη την Ελλάδα, στις πλατείες από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο. Συμβολίζει την κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα στήριξης του κλάδου. Και τα αιτήματα του κλάδου, είναι μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση και τον καφέ στο 6%, η επιχορήγηση των επιχειρήσεων με κεφάλαιο κίνησης για την επαναλειτουργία του και η στήριξη των θέσεων εργασίας με την επιδότηση του μη μισθολογίου κόστους κατά 50% τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους από το πρόγραμμα Sure. Αν δεν συμβούν αυτά υπολογίζουμε ότι ένα 30% του κλάδου δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και ο κλάδος δεν θα είναι βιωσιμος στο εγγύς μέλλον”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version