21 Απριλίου 1967: Στους δρόμους τανκς και στην πισίνα του Χίλτον τουρίστες να λιάζονται

Διαβάζεται σε 2'
21 Απριλίου 1967: Στους δρόμους τανκς και στην πισίνα του Χίλτον τουρίστες να λιάζονται
EUROKINISSI

Η συγκλονιστική και αντιφατική φωτογραφία από την ημέρα του πραξικοπήματος, με την άλλη… πλευρά της Αθήνας σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, την ώρα που απ’ έξω ακούγονταν πυροβολισμοί.

Μία συγκλονιστική ανάρτηση με μία φωτογραφία-ντοκουμέντο από την 21η Απριλίου του 1967 έκανε την Κυριακή ο Νίκος Μπελαβήλας, προβάλλοντας την… άλλη πλευρά της Αθήνας.

Πρόκειται για τη φωτογραφία του Farrell Grehan, η οποία έγινε και εξώφυλλο στο περιοδικό LIFE, και η οποία είχε παρουσιαστεί προ δεκαετίας από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Η φωτογραφία δείχνει τουρίστες να λιάζονται σε πισίνα του Χίλτον την ώρα που έξω από το ξενοδοχείο περνούν τανκς και ακούγονται πυροβολισμοί.

“Είναι η πισίνα του ξενοδοχείου Χίλτον με φόντο τον ολόλευκο Λυκαβηττό. Μία ηλιόλουστη ημέρα, τουρίστες ξαπλωμένοι λιάζονται, στελέχη με πουκάμισα και γραβάτες ξεκουράζονται, μία συνθήκη πολυτελούς καθημερινότητας σε μία ειρηνική ανοιξιάτικη Αθήνα. Αναρωτιόμουν, είναι δυνατόν; Aπ’ έξω περνούσαν τανκς, ακούγονταν πυροβολισμοί, η αστυνομία συλλάμβανε χιλιάδες ανθρώπους και σχεδόν όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας, Γέμιζαν στάδια και κρατητήρια. Υπήρχαν κάποιοι που χαλάρωναν σε μία πισίνα, καταμεσής ενός πραξικοπήματος;” γράφει μεταξύ άλλων ο Νίκος Μπελαβίλας, που σημειώνει:

Η εικόνα της πισίνας του Χίλτον στις 21 Απριλίου 1967, δείχνει την άλλη πλευρά του δράματος, αυτούς που απόλαυσαν την πολυτελή ζωή στην επταετία”.

Δείτε τη συγκλονιστική φωτογραφία στην ανάρτησή του:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα