Α.Παπαρήγα: “Δεν υπάρχει διαφορά ΝΔ-ΠΑ.ΣΟ.Κ”

Α.Παπαρήγα: “Δεν υπάρχει διαφορά ΝΔ-ΠΑ.ΣΟ.Κ”
ΟΜΙΛΙΑ Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ MotionTeam

"Δεν ενδιαφέρει τον λαό ποιός θα βγει κυβέρνηση, αλλά να είναι ενισχυμένο το ΚΚΕ" δήλωσε η Α.Παπαρήγα.

“Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν πρέπει να δουν την εκλογική μάχη ως ευκαιρία να πετύχουν μια νίκη, την οποία θα μετατρέψουν σε εφαλτήριο για την άνοδο του λαϊκού κινήματος”, υπογράμμισε η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε αποψινή ομιλία της στην Ηλιούπολη τονίζοντας ότι “ο λαός μπορεί να αποσπάσει παραχωρήσεις και να ανοίξει το δρόμο για πραγματική λύση μόνο όταν δείχνει δύναμη και αποφασιστικότητα να τραβήξει εμπρός”. 

Η κ. Παπαρήγα στην ομιλία της κατήγγειλε και “αποκάλυψε” όσους ενοχλούνται από την θέση του ΚΚΕ “ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ότι η απρόσκοπτη εναλλαγή τους δίνει παράταση ζωής στην αντιλαϊκή πολιτική”, λέγοντας :

– Η ΝΔ θέλει να συντηρεί την εντύπωση ότι είναι ένα κόμμα διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ ως προς την ικανότητα και την εντιμότητα της διαχείρισης, που συμπεριφέρεται με δημοκρατικούς κανόνες και διαφάνεια, χωρίς πάθη και προκαταλήψεις.

– Το ΠΑΣΟΚ θέλει πάση θυσία να διατηρήσει την ξεπερασμένη εδώ και πολύ καιρό γραμμή: δεξιά- αντιδεξιά, για να συγκαλύψει την συντηρητική πορεία του και την σύμπλευσή του σε ζητήματα στρατηγικής και προγράμματος.

– Οι οπορτουνιστές γιατί θέλουν να κρατήσουν κάποια απόσταση και από τα δύο κόμματα κρατώντας ανοιχτή μια πόρτα συνεργασίας μαζί τους.

– Η αστική τάξη η οποία με την στρατηγική στόχευσή της επιθυμεί να ξεκαθαρίσει το έδαφος ώστε να μην υπάρξει προοπτικά αναγέννηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

– Οι ανήκοντες στον περιβάλλοντα χώρο των κομμάτων της εξουσίας που απολαμβάνουν τα οφέλη υπηρετώντας το σύστημα είτε ως παπαγαλάκια της έρευνας, της ενημέρωσης, της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

Ωστόσο, υποστήριξε η κ. Παπαρήγα, εκείνο που περισσότερο ενοχλεί είναι ακόμα και η απλή συζήτηση ότι τα συμφέροντα του λαού είναι ασυμβίβαστα με αυτά της πλουτοκρατίας, ότι υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης, ότι δεν υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη μονοπωλίων και εργαζομένων και ότι διέξοδος είναι η εναλλακτική λύση εξουσίας που θα κατακτηθεί με όρους κινήματος αλλαγών και ανακατατάξεων από τα κάτω κυρίως.

Για τους λόγους αυτούς, πρόσθεσε η γραμματέας του ΚΚΕ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να χάσουν δύναμη στη Βουλή και στα ηγετικά όργανα του μαζικού κινήματος και να κερδίσει έδαφος η εμπιστοσύνη στην οργάνωση και την πάλη. 

Γι’ αυτό, τόνισε και “ο λαός δεν πρέπει να εμπιστεύεται τις δυνάμεις εκείνες όπως ο ΣΥΝ και το ΛΑΟΣ που περιορίζονται σε έναν αντικυβερνητικό αγώνα μειωμένων απαιτήσεων για τον λαό και εντός των τειχών της κυρίαρχης πολιτικής”. Σήμερα, συνέχισε, “χρειάζονται δυνατοί διεκδικητικοί αγώνες που αποσπούν παραχωρήσεις και ριζικές λύσεις, αδιανόητες χωρίς την ανατροπή του σημερινού συσχετισμού δύναμης, δίχως την τιμωρία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”. Γιατί ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει μονόδρομος. Αφού υπάρχει ο δρόμος για την πλουτοκρατία θα υπάρχει και ο δρόμος για τον λαό.

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για την πολιτική τους και ανέφερε “μακρά σειρά” επιλογών και δράσεων τους, τις οποίες χαρακτήρισε “συντηρητικές, δογματικές και ξεπερασμένες, όπως: την κάλυψη της απασχόλησης με μερική, ελαστική, ωρομίσθια και την κάλυψη μιας θέσης σε 3-4 εργαζόμενους, την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, στο ζήτημα της οικονομίας να μην αντέχονται αυξήσεις (μόνο κέρδη) και μη διεκδικήσεις λόγω ελλείμματος και χρεών για τα οποία δεν ευθύνεται ο λαός.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα