ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα

Διαβάζεται σε 1'
Λουκέτο σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα
Λουκέτο σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Τη μη διαβίβαση αποδείξεων ποσού 576.000 ευρώ για διάστημα έξι μηνών εντόπισαν οι ελεγκτές βάζοντας λουκέτο σε κατάστημα πολυεθνικής στο Σύνταγμα.

Ταμειακές μηχανές που είχαν σταματήσει τη διασύνδεσή τους με την ΑΑΔΕ για σχεδόν ένα εξάμηνο εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε κατάστημα πώλησης ρούχων γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα.

Οι ελεγκτές επισκέφθηκαν το κατάστημα με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους στα tablets τους από το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive που βλέπει σε πραγματικό χρόνο τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων.

Έτσι, εντόπισαν πως  το συγκεκριμένο κατάστημα, από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 12 Ιουνίου της φετινής χρονιάς, έκοψε, αλλά δεν διαβίβασε 21.100 αποδείξεις, αξίας 576.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 111.500 ευρώ.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 56.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος, και στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες.

Ταυτόχρονα, οι ελεγκτές εξετάζουν και τις κινήσεις και άλλων καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας ρούχων, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν  αντίστοιχες παραβάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα