ΑΔΕΔΥ: Κόλαφος η απόφαση του ΣτΕ για τον Νόμο Χατζηδάκη και ιδιώτες Γενικούς Διευθυντές στον e-ΕΦΚΑ

ΑΔΕΔΥ: Κόλαφος η απόφαση του ΣτΕ για τον Νόμο Χατζηδάκη και ιδιώτες Γενικούς Διευθυντές στον e-ΕΦΚΑ
ΕΦΚΑ istock

Δικαιωμένη η ΑΔΕΔΥ μετά από την απόφαση του ΣτΕ για τις νομοθετικές ρυθμίσεις Χατζηδάκη οι οποίες, όπως αναφέρει, "είχαν ως στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου οργανισμού του Δημόσιου Τομέα, του e-ΕΦΚΑ".

Για δικαίωση στο ζήτημα της τοποθέτησης ιδιωτών σε θέσεις Γενικών Διευθυντών του e-ΕΦΚΑ κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ επικαλούμενη την απόφαση του ΣτΕ της Τετάρτης (5/7).

«Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ δικαιώθηκαν από το ΣτΕ για το ζήτημα της τοποθέτησης ιδιωτών σε θέσεις Γεν. Διευθυντών του e-ΕΦΚΑ, αφού κρίθηκε ότι δεν αιτιολογήθηκε, ούτε τεκμηριώθηκε από τον e-ΕΦΚΑ για ποιο λόγο η αποστολή και η φύση των εν λόγω Γενικών Διευθύνσεων επέβαλε την δυνατότητα τοποθέτησης σε αυτές ιδιωτών σε απόκλιση από το υπόλοιπο Δημόσιο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, κάνει λόγο και για δεύτερη δικαίωση για τη θέσπιση του ορίου των 64 ετών, σημειώνοντας πως «δικαιώθηκαν επίσης και σε σχέση με τη θέσπιση των 64 ετών, ως ορίου ηλικίας συμμετοχής στις Προκηρύξεις Γενικών Διευθυντών του e-ΕΦΚΑ, σε απόκλιση από το άρθρο 84 παρ. 4 του Υπαλληλικού Κώδικα που θέτει πρακτικά όριο ηλικίας τα 66 έτη για την συμμετοχή σε Προκηρύξεις Γεν. Διευθυντών στο υπόλοιπο Δημόσιο».

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Κόλαφος η απόφαση του ΣτΕ για τον Νόμο Χατζηδάκη που προέβλεπε ιδιώτες Γενικούς Διευθυντές στον e-ΕΦΚΑ

Ανακοινώθηκε σήμερα από την Πρόεδρο του ΣτΕ το αποτέλεσμα των διασκέψεων για τις υποθέσεις επί των αιτήσεων ακύρωσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Σ.Ε.-Ε.Φ.Κ.Α., σε σχέση με την επιλογή ιδιωτών Γενικών Διευθυντών στον Οργανισμό.

Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ δικαιώθηκαν από το ΣτΕ για το ζήτημα της τοποθέτησης ιδιωτών σε θέσεις Γεν. Διευθυντών του e-ΕΦΚΑ, αφού κρίθηκε ότι δεν αιτιολογήθηκε, ούτε τεκμηριώθηκε από τον e-ΕΦΚΑ για ποιο λόγο η αποστολή και η φύση των εν λόγω Γενικών Διευθύνσεων επέβαλε την δυνατότητα τοποθέτησης σε αυτές ιδιωτών σε απόκλιση από το υπόλοιπο Δημόσιο.

Δικαιώθηκαν επίσης και σε σχέση με τη θέσπιση των 64 ετών, ως ορίου ηλικίας συμμετοχής στις Προκηρύξεις Γενικών Διευθυντών του e-ΕΦΚΑ, σε απόκλιση από το άρθρο 84 παρ. 4 του Υπαλληλικού Κώδικα που θέτει πρακτικά όριο ηλικίας τα 66 έτη για την συμμετοχή σε Προκηρύξεις Γεν. Διευθυντών στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν κόλαφο για τις νομοθετικές ρυθμίσεις του κ. Χατζηδάκη οι οποίες είχαν ως στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου οργανισμού του Δημόσιου Τομέα του e-ΕΦΚΑ με την είσοδο ιδιωτών Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών με μισθούς 8.000€ και 4.000€ τον μήνα, αντίστοιχα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα